CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin, nr.2 in stat!

0 comentarii / 1672 vizualizări / 3 iulie 2012

Preşedintele PDL Vasile Blaga a fost revocat, azi, din funcţia de preşedinte al Senatului, cu 70 de voturi „pentru” şi o abţinere. Votul a fost, potrivit preşedintelui de şedinţă Ioan Chelaru, secret electronic. Chelaru a anunţat rezultatul votului: 70 de voturi „pentru” revocare şi o abţinere.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă (PSD), a declarat, în şedinţa de revocare a preşedintelui acestei Camere, Vasile Blaga, că acesta a încălcat principiul de independenţă şi imparţialitate în exercitarea funcţiei şi că se impune revocarea acestuia.
În propunerea de revocare, Greblă a precizat că, potrivit Curţii Constituţionale, preşedintele Senatului, în exercitarea funcţiei, trebuie să fie echidistant deoarece acesta nu poate reprezenta poziţia politică şi interesele unui partid politic, ci reprezintă Senatul în integralitatea sa.

„Majoritatea senatorilor opinează că, datorită contextului actual, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a abdicat de la acest rol constituţional, utilizând instituţia preşedintelui Senatului în scopul realizării exclusive a obiectivelor impuse de partidul politic din care face parte”, a arătat acesta.

Singurul senator PDL prezent la şedinţa în care se va vota revocarea lui Vasile Blaga, Alexandru Pereş, a vrut să ţină un discurs în plen, însă după 3 minute Ioan Chelaru i-a tăiat microfonul, iar la cererea lui Gyorgy Frunda i-au acordat totuşi cinci minute.
Senatorul PNL Mario Oprea a anunţat, conform Mediafax, că grupurile senatoriale ale USL îl propun pentru şefia Senatului pe Crin Antonescu.

Crin Antonescu a fost singura propunere formulată în plen, din partea grupurilor USL, celelalte grupuri nefăcînd propuneri.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998