CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin s-a imbolnavit pe stadion de ceausism: cea mai tare filiala liberala, decapitata

0 comentarii / 1852 vizualizări / 19 octombrie 2012

Șoc și groază în partidul Brătienilor: la cîteva zile după aducerea în partid a neolegionarului sfertodoct Gigi Becali, se produce decapitarea celei mai puternice organizații din întreaga țară, sub un pretext de-a dreptul halucinant, mai precis poziția exprimată față de PNL de liderul organizației, într-o convorbire privată. De unde știu Antonescu & comp de această poziție? Simplu: din textul legendarelor stenograme ale Parchetului, pe care, din ce se vede, USL le contestă sau se conformează lor, funcție de interese.

Pe zi ce trece, răbojul în care Crin Antonescu notează cine merită și cine nu merită să fie liberal capătă forme tot mai aberante.

Pe rînd, micul liberal de odinioară, ajuns în mod miraculos la șefia PNL după o activitate cvasi-nulă în două decenii de politică a stabilit că Viorel Cataramă, Dinu Patriciu, Theodor Meleșcanu, Andrei Chiliman și alții nu sunt buni de liberali. Nici Cristian Țopescu ori Ioan Ghișe nu prea mai fac față. Cît despre Ludovic Orban ori Varujan Vosganian, se mai țin într-un fir de păr.

Tot el a decis contrariul în cazul lui Gigi Becali, Honorius și Silviu Prigoană, Sorina Plăcintă, Sorin Frunzăverde și a multor altor stranieri pe care i-au înghesuit pe liste după ani de zile în care i-au făcut ținte vii ale tuturor acuzațiilor posibile și imposibile. Ori în cazul anonimului Zlati, a cărui calitate unică e de fost coleg de școală cu el lider maximo.

Șeii fililalelor PNL din Sectorul 1 şi din Mehedinţi şi Dâmboviţa au fost azi demişi, de CNEx al partidului, birourile teritoriale ale celor trei organizaţii fiind de asemenea dizolvate, a anunţat preşedintele partidului Crin Antonescu.

„Cuvântul trădare e spectaculos, dar până la urmă e simplu. Nu a uitat nimeni ce s-a întâmplat la referendum în plină campanie electorală, când domnul Chiliman a găsit cu cale să citească proclamaţii scrise de Dan Andronic probabil sau de ucenici din şcoala acestui maestru, care i-a nenorocit pe toţi de la Năstase la Băsescu, trecând prin Tăriceanu. N-a uitat nimeni cum domnul Vlad Moisescu ne-a calificat pe toţi drept grup infracţional, ce-i drept într-o convorbire privată la care cum ştiţi, prin grija unora pe care domnia sa îi cunoaşte mult mai bine decât noi, a ajuns în presă”, a motivat liderul PNL.

Pînă în acest moment, Antonescu nu a prezentat public cea mai mică probă a așa-zisei trădări. Nici a faptului că enigmaticul ”V” din stenograma invocată ar fi Vlad Moisescu, ex-liderul PNL sector 1.

O primă reacție s-a înregistrat prin solidarizarea deputatului PNL Ludovic Orban cu colegii săi de la PNL Sector 1 demişi de conducerea partidului. Acesta a apreciat că luarea acestei decizii reprezintă „un mare deserviciu” adus PNL înainte de debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

„Nici nu mi-a trecut vreodată prin cap că s-ar putea întâmpla aşa ceva, anume propunerea de demitere a preşedintelui filialei PNL Sector 1 şi de propunerile de demitere a preşedinţilor filialelor PNL Dâmboviţa şi Mehedinţi”, a spus Orban.

„Ceea ce m-a determinat să dau această declaraţie este solidaritarea cu colegii mei care azi au fost demişi, Vlad Moisescu şi ceilalţi colegi”, a spus Orban.

La rîndul său, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a transmis liderului PNL Crin Antonescu că „decredibilizarea” acestuia în ochii românilor „nu poate fi compensată nici prin becalizarea PNL şi nici prin satisfacţiile platonice” pe care acesta le-ar obţine „răfuindu-se” cu „indezirabilii din partid”
Andrei Chiliman a declarat că preşedintele partidului, Crin Antonescu, a adus un serviciu lui Traian Băsescu şi adversarilor PNL prin decapitarea conducerii filialei PNL a Sectorului 1 şi acceptarea înscrierii lui George Becali în partid.
El a susţinut că acţiunile liderului PNL sunt motivate doar de „ambiţiile politice meschine” ale acestuia. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998