CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Crin vrea ruperea pactului cu Basescu: ”Compromisurile ma despart de Ponta”

0 comentarii / 1659 vizualizări / 1 aprilie 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, aseară, că acordul de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu nu poate merge mai departe, deoarece compromisurile nu sunt calea pentru atingerea dezideratelor USL, în pofida presiunii CE în chestiunea procurorilor.

Liderul PNL a susţinut că pasul „foarte rău” făcut de Victor Ponta după alegerile parlamentare a fost cel al negocierii cu Traian Băsescu pentru semnarea acordului de coabitare.

„Se semnează un act care la urma urmelor ce? Să valideze voinţa românilor exprimată prin alegeri. Nu aveam nevoie de aşa-numitul pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcţionale de natură statală, de natură instituţională, dar nu trebuia acceptată cu niciun chip condiţionarea aplicării sentinţei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, şi nu pentru că eram noi frumoşi cu viitorul în faţă”, a spus la Antena 3 Antonescu, potrivit Mediafax.
Antonescu a întrebat retoric dacă USL a cerut „puterea de la cetăţeni” ca sub presiune fie şi internaţională să meargă la Traian Băsescu să valideze „votul pe care românii l-au dat exact contra lui”.
„Asta este dilema, asta este situaţia extrem de dificilă în care ne aflăm în plan politic, în plan instituţional şi în plan moral. Poate că aici estimările mele, soluţiile mele se despart cumva de ale lui Victor Ponta (…) Eu cred că nu există cale facilă şi că pe calea acestui tip de compromisuri nu vom reuşi decât într-adevăr să riscăm dezamăgirea foarte multor oameni care au sperat într-o schimbare, în vreme ce Victor Ponta crede că încet, încet, aceste deziderate vor fi atinse”, a mai susţinut liderul PNL.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998