CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristescu, acuzații-șoc: Băsescu și Coldea au furat milioane din banii răscumpărării din Irak

0 comentarii / 2962 vizualizări / 27 mai 2024

”Mai țineți minte scandalul ”Regina”, de acum niște ani?
Regina la care ajungeau șpăgile din vămile patriei? Toată lumea a crezut că e Vasile Blaga! Acum, ați putea crede că era Coldea! Nu, Regina a fost Traian Băsescu! Am scris și am spus la vremea respectivă acest lucru!” scrie, pe Facebook, deputatul PSD Radu Cristescu.

”L-am văzut pe bătrânul turnător și bețiv Petrov, Traian Băsescu, spunând la diverse televiziuni că e grav ce a făcut Coldea și că ar trebui să meargă la pușcărie! De acord cu el! Dar să meargă amîndoi, de mînuțe. De ce? Pentru că Traian Băsescu a fost inițiatorul acelei metode de a face bani! Coldea doar a perfecționat-o și Dumbravă a transpus-o în practică! Pe baza informațiilor la care aveau acces și Băsescu, și Coldea!
Metoda era simplă, pe modelul „strunga de oi”. Majoritatea oamenilor de afaceri, și nu numai, aveau dosare la DNA, DIICOT, iar apoi erau trimiși în judecată! Depinde cât dădeai la „strungă”. Țineți minte celebrele plicuri galbene? Ele aduceau condamnări grele celor care nu cotizau sau erau executați din diverse orgolii personale ori pentru eliminarea concurenței favoriților! Da, dar mai erau și plicurile roz de care nu s-a aflat! Ele aduceau izbăvirea la DNA, DIICOT și în instanță!
Coldea a fost și rămâne un mediocru, ca ofițer de informații! A fost doar un om de afaceri în interiorul SRI, folosind informațiile în scopul îmbogățirii lui și al protectorului său!
Iar după ce a plecat Băsescu, doar în folosul lui personal! Băsescu l-a mirosit și testat cu prilejul răpirii jurnaliștilor în Irak, când cea mai mare parte din bani i-au revenit fostului președinte, iar 3 milioane de dolari i-a trimis Băsescu prin Coldea la Chișinău! Poate vor explica Băsescu și Coldea la DNA ce era cu banii aceia! Și poate ne povestește și generalul Isac, cel care a condus misiunea din Irak, de ce a vrut – și la ordinul cui a vrut – să-l împuște Coldea înainte de a pleca de la ambasada noastră spre aeroportul din Bagdad și mai apoi spre București! Ca o coincidență, în scurt timp, generalul Isac a fost trecut în rezervă de către Băsescu!
Despre oamenii de afaceri, procurori, judecători, politicieni, implicați în acest film de groază din epoca Băsescu-Coldea, o epocă a întunericului, a fricii, a șantajului, a corupției, a urii, a minciunii… poate într-un episod viitor” mai promite deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998