CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristi Minculescu, banii inapoi!

0 comentarii / 2560 vizualizări / 29 iunie 2011

Gest șocant: după ce a suportat un transplant de ficat, între altele din cauza consumului de alcool, nota de plată fiind achitată, în mod excepțional, de statul român, solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, nu a găsit modalitate mai bună de a întoarce serviciul respectiv decît lansîndu-se într-o campanie publicitară pentru alcool, cu mesajul ”Atmosfera e ciudată cînd bei numai apă plată!”.

În urmă cu doi ani, solistul rock Cristi Minculescu a suferit o operație extrem de dificilă, care a ținut România cu sufletul la gură și care s-a încheiat, din fericire, cu succes. Vocalul trupei Iris a plătit cu multe suferințe vodca turnată în valuri în timpul turneelor, dar, la urma-urmei, rocker fără alcool în sînge e un nonsens. (Acum patru ani, într-un interviu, Minculescu relata, amuzat: ”La Costinesti, cind venea TIR-ul cu votca, ma intreba seful de circiuma: „Cristache, o iei tu sau o bag la vinzare?“, plus alte aventuri bahice).

Problema e alta, însă, și ține de moralitate. Acum doi ani, operația de transplant de ficat a lui Minculescu a fost suportată integral din bugetul Fondului Național de Asigurări de Sănătate, la intervenția personală a ministrului Sănătății de atunci, care a făcut tot posibilul să găsească o soluție pentru ajutorarea artistului. Un gest absolut firesc, nimic de zis.

Minculescu a fost transportat în Germania, operat, iar plata a fost făcută din banii contribuabililor români. Alcoolul făcuse ravagii, medicii înlocuindu-i un ficat care cîntărea 20 de kilograme.
Acum, la doi ani de la intervenție, solistul e bine. Atît de bine, încît tocmai s-a lansat într-o campanie comercială de promovare a alcoolului, pe micile ecrane, în beneficiul unui mare producător autohton.
”Atmosfera e ciudată cînd bei numai apă plată” recită, cu un aer șmecheresc, în clipul video, artistul care numai osanale băuturii nu ar fi cazul să mai facă, după ce a trecut prin ce a trecut. Mesajul către tinerii români care îi cunosc și muzica, dar și metehnele, pare să fie: ”Alcoolul e cel mai mare dușman, dar e o lașitate să îi întorci spatele!”.

Românul nu a înțeles nimic, pare-se, din mesajul extraordinar lansat de legendarul Marlboro Man, Wayne McLaren, care, după ce a fost depistat cu un cancer esofagian cauzat de tutun a devenit unul dintre marii activiști anti-tabac din SUA, chiar stîrnind furia companiei căreia îi făcuse reclamă ani de-a rîndul.

Dacă rockerul s-a înzdrăvenit pe banii românilor doar ca să bage bani în buzunarele marilor producători de alcool și să transmită un ”excelent” mesaj social, poate nu ar strica, la o adică, să i se prezinte retroactiv nota de plată în cazul operației sale, de 50.000 de euro: se pare că acum ar avea din ce să o achite. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998