CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristi Puiu isi taxeaza confratii: ”Au protestat contra lui Dragnea, dar nu si contra inchiderii teatrelor”

4 comentarii / 5233 vizualizări / 13 august 2020

Regizorul Cristi Puiu și-a exprimat surprinderea și amărăciunea, într-un interviu acordat ieri lui Ion Cristoiu, față de lipsa de reacție a artiștilor vizavi de măsurile dure luate de autorități în pandemie împotriva culturii și îi înțeapă pe unii dintre ei, amintind că au ieșit, în schimb, în piața Victoriei să protesteze față de Dragnea.

”Am observat că mă trezesc de cîteva luni bune în altă lume și mi-a fost greu să-mi imaginez ce va determina asta în comportamentul nostru”, a spus regizorul, mărturisind, totodată, cît de greu i-a fost să lucreze în această perioadă cu restricții.

”Știți ce e greu? E greu pentru că foarte mulți actori sunt speriați” a spus el.
”M-aș fi așteptat să existe un fel de reacție la fel de brutală, de radicală și tranșantă precum cea din Piața Victoriei unde erau foarte mulți actori care strigau împotriva lui Dragnea – o reacție poate nu chiar atît de radicală, dar în vecinătatea ei – împotriva deciziei autorităților de a închide teatrele și cinematografele, de a le ține atît de mult închise, dar nu a existat” a spus Puiu, adăugînd, neliniștitor, că se gîndește cu groază la momentul cînd va trebui să facă un alt film, ”dar nu știu dacă o să mai fac vreun film”.

”Ce viață e asta?? Te duci la cinema și stai acolo cu gîndul la cine te va îmbolnăvi? Ajungi la Judecata de Apoi și te întreabă, ”dle.Popescu, dumneata ce ai făcut în viața asta?”; ”Păi, eu m-am păzit, domnule!”; ”Bravo, du-te în Iad”” a conchis reputatul regizor. (B.I.)

foto: activenews.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. E, daca era șoferul de autobaza liber, sa vezi ce săreau de fund in sus, artiștii nostrii! Dar acum robinetul de la care sugeau a secat, asa ca , canci caracter! Niet rubla,,niet caracter!

  2. @ Probabil niște versuri și pe placul domnului Rebengiu, deci nu Hrebenciuc, zise și în anumite „ocazii de context politic”, ?
    ,,Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
    I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
    Şi această ciumă-n lume , (…) și etc. ”

    , ?

  3. Da, exact asta trebuie sa facem in viata, sa ne pazim de ticalosi si de cei care ne vor raul din ratiunile lor materiale, egoiste. N-o sa dam niciun ban pe Malmkrogul dumitale, musiu!

  4. Da Rebenciuc si activistii lui scirbosi cu titlu de actori sint preocupati mai mult de politica decit de propriu teatru. Asa rezulta din titlu

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998