CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Parvulescu: “Alianta PNL-PC-PSD poate avea efect de bumerang!”

0 comentarii / 1387 vizualizări / 13 ianuarie 2011

Alianta PNL-PC-PSD este periculoasa pentru Traian Basescu si PDL pe termen scurt, dar, daca in intr-o jumatate de an opozitia nu ofera nimic palpabil, si nici nu e apta sa il suspende pe seful statului sau sa darame Guvernul, exista si posibilitatea ca, intr-un final, pedelistii sa atraga electoratul captiv si pe cel nemultumit de parafarea acestui construct politic, sustine presedintele ProDemocratia, Cristian Parvulescu, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“O alianta periculoasa pentru Basescu, pe termen scurt”
“Alianta PNL-PC-PSD poate avea si un efect de bumerang. Acest construct politic este, ce-i drept, periculos pentru presedintele Traian Basescu si pentru PDL, dar, este periculos pe termen scurt. Daca nu au actiuni omogene si bine organizate, daca nu ofera o alternativa viabila, nu reusesc suspendarea lui Traian Basescu si prabusirea Guvernului Boc, partidele din opozitie pot avea probleme. Electoratul captiv si electoratul nemultumit de parafarea acestor aliante, poate fi atras, in cele din urma spre arcul guvernamental. Calculul aritmetic nu merge in politica. Adica, sa nu credeti ca PSD si PNL isi unesc procentele din sondaje si fac, impreuna, un scor frumos”, atrage atentia Cristian Parvulescu.

PSD, prins in offside
Pe de alta parte, presedintele ProDemocratia explica faptul ca principala ratiune a infratirii oficiale PNL-PC este aceea de a pune PSD in fata faptului implinit si a-i forta pe social-democrati sa se ralieze acestui construct politic. “Alianta PNL-PC este o forma de presiune la adresa PSD, o forma de presiune care forteaza mana social-democratilor si ii impinge spre semnarea unei oficializari a relatiilor. Aceasta in conditiile in care, in ultimile luni, neincrederea si suspiciunea au fost literele de lege care au guvernat relatiile dintre cei doi lideri, Crin Antonescu, respectiv Victor Ponta. Acum, PSD nu mai poate da inapoi fara sa piarda, a fost pus in fata faptului implinit. Este posibil ca si PSD sa piarda putin electorat, nemultumit de intelegerea cu dreapta, dar nu cred ca este vorba de un procent considerabil”, sustine Parvulescu.

“PNL are numai de castigat din alianta”
In ceea ce priveste PNL si Crin Antonescu, presedintele ProDemocratia este convins ca, dintr-o astfel de alianta, liberalii au mai mult de castigat decat de pierdut. “Crin Antonescu a schimbat, intr-adevar, toate obiectivele PNL. A transformat PNL intr-un partid care aduna voturi peste tot. Sa aduci un partid de la 15%, cum avea in 2008, la 25%, este ceva. Este o performanta. Acum, PNL are nevoie de un vehicul, nu doar politic, ci si mediatic. Mass-media, inclusiv Antena 3, a ajutat intr-o mare masura transmitrea mesajului PNL si cresterea partidului are legatura cu asta. In aceasta alianta, pierderile PNL nu pot fi decat mai mici decat castigurile”, concluzioneaza Cristian Parvulescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998