CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Parvulescu: “Basescu copiaza modelul dictatorului Pinochet!”

0 comentarii / 1857 vizualizări / 7 mai 2010

Deoarece drasticele masuri economice anuntate de presedintele Traian Basescu nu au o motivare rationala, este foarte posibil ca Romania sa fie “un experiment al reducerii la maxim a statului”, avertizeaza presedintele ProDemocratia, Cristian Parvulescu, in exclusivitate pentru Inpolitics. Reformele facute sub regimul Basescu seamana periculos de mult cu cele operate de dictatorul Augusto Pinochet, in Chile.

“Statul politienesc format din jandarmerie si servicii secrete”
“Masurile anuntate de presedintele Traian Basescu nu au o ratiune proprie, explicita. Masurile sunt foarte slabe din punct de vedere economic. Nu o spun eu. O spun o multitudine de economisti reputati. Faptul ca nu a existat nici macar o minima transparenta a acestei decizii ne duce cu gandul la faptul ca exista un plan ascuns, pe care il putem numi “experimentul Romania”. Suntem in contrapondere cu Europa. In tarile democratice statul revine ori, la noi, experimentul consta taman in reducerea la maxim a statului. Traian Basescu isi doreste un stat care sa consume sub 20% din PIB si care sa fie redus la politie, jandarmerie si servicii secrete. Sanatatea, educatia si pensionarii nu conteaza”, explica Cristian Parvulescu.

“Basescu e Pinochet-ul Romaniei”
El sustine ca, daca analizam cu atentie reformele din educatie si sanatate operate sub regimul Basescu, filosofia acestora este periculos de asemanatoare cu cea pusa in practica de dictatorul chilian Augusto Pinochet. “Romania este al doilea Chile. Daca analizam reformele lui Basescu si filosofia acestora realizam cat de periculos de asemanatoare sunt acestea cu cele orhestrate de dictatorul Augusto Pinochet in momentul in care a luat puterea in Chile. Basescu chiar e convins ca, pana in 2012, este posibila o oarecare crestere economica. El crede ca poate castiga alegterile de atunci impreuna cu partidele pe care le construieste. Apoi, cu sprijinul acestei majoritati politice, Basescu vrea sa schimbe regulile Constitutiei si sa isi pregateasca un rol politic pentru 2014. Basescu nu va fi pensionar…”, a conchis Cristian Parvulescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998