CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Parvulescu: “Cazul Voicu, o reglare de conturi intre DNA si Inalta Curte”

0 comentarii / 2155 vizualizări / 25 martie 2010

Scandalul al carui protagonist este senatorul Catalin Voicu reprezinta o reglare de conturi intre DNA si Inalta Curte in conditiile in care, din stenograme, doi judecatori sunt etichetati drept corupti iar asupra altora planeaza numeroase semne de intrebare, explica presedintele ProDemocratia, Cristian Parvulescu, in exclusivitate pentru Inpolitics. Totodata, el crede ca aparatia stenogramelor in presa miroase a operatiune dirijata din umbra menita sa compromita total, in ultima instanta, procesul lui Catalin Voicu.

“Generalul Stanculescu eliberat conditionat la televizor”
“CSM ar trebui sa desfasoare o ancheta si sa vada cum au transpirat aceste informatii in presa. Desigur, nu este normal sa se intample asa ceva. Nu este insa singurul lucru surprinzator petrecut cu justitia de la noi in ultima perioada. M-am mirat foarte tare cand generalul Stanculescu a fost eliberat conditionat din penitenciar pentru a participa la o emisiune, in studiourile unei televiziuni. Se putea face invers, o emisiune la penitenciar, ar fi fost mai firesc. Eu nu am mai auzit de asa ceva in lumea civilizata. Revenind, domnul Morar spune ca aparitia in presa a stenogramelor nu va afecta ancheta. Asa este, dar, stenogramele vor afecta procesul”, avertizeaza presedintele ProDemocratia.

Procesul lui Catalin Voicu, compromis
El atrage atentia ca, la o analiza atenta, putem realiza ca scandalul Catalin Voicu este, printre altele, si o reglare de conturi intre DNA si Inalta Curte. “Avem de-a face, desigur, si cu o batalie intre DNA si Inalta Curte. Din stenograme se stie deja de coruptia a doi judecatori. Asupra multora insa, aceste stenograme arunca mari semne de intrebare. Parca avem de-a face cu un episod ulterior grevei judecatorilor. Doar din proces mai putem afla adevarul. Cu toate acestea, scandalul mediatic facilitat de stenograme a produs o stare de opinie, o dictatuta a majoritatii, incat, judecatorii nu vor avea o mare libertate de judecata la proces”, concluzioneaza Cristian Parvulescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998