CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Parvulescu: “Dan Diaconescu ii fura electoratul populist si extremist lui Basescu!”

0 comentarii / 1651 vizualizări / 29 iunie 2010

Otevistul Dan Diaconescu ar putea beneficia, intr-o eventuala cariera politica, de voturile electoratului extremist si populist care l-a parasit pe presedintele Traian Basescu la inceputul lunii mai, cand seful statului a anuntat taierea pensiilor si a salariilor bugetarilor, avertizeaza presedintele ProDemocratia, Cristian Parvulescu, in exclusivitate pentru Inpolitics. El explica, insa, ca joaca de-a politica nu este deloc una usoara, o cariera in acest domeniu presupunand eforturi considerabile.

Diaconescu rupe din electoratul lui Basescu
“Loc pentru populisti si extremisti exista in politica romaneasca in vremuri de criza. Dovada sta increderea crescanda pe care a inceput, treptat, sa o dobandeasca sau sa o redobandeasca peremistul Corneliu Vadim Tudor, in analizele sociologice. Traian Basescu reusise sa stranga in jurul sau electoratul populist dar l-a pierdut la inceputul lunii mai cand a anuntat taierea pensiilor si a salariilor bugetarilor. Asadar, un culoar politic ar exista si pentru Dan Diaconescu”, explica Cristian Parvulescu.

Seful OTV poate cumpara un partid la cheie
Pe de alta parte, continua el, construirea unui nou partid politic este o munca titanica ce presupune si cheltuirea unor sume considerabile de bani. “E greu sa faci un partid nou. Ai nevoie de filiale peste tot prin tara si de foarte multi bani pentru organizare. Nu stiu daca Dan Diaconescu poate duce la sfarsit o astfel de operatiune laborioasa. El poate urma, insa, exemplul lui Gigi Becali: poate cumpara un partid politic deja existent”, precizeaza presedintele ProDemocratia.

Diaconescu nu este Berlusconi
Chiar daca ar cumpara un partid la cheie, avertizeaza Parvulescu, seful OTV tot ar intampina o serie de probleme care mai de care mai spinoase. “Daca esti vedeta de televiziune nu inseamna ca ai si stofa de politician. Diaconescu are, desigur, o rampa: OTV. Dar acest lucru nu este nici pe departe de ajuns. Stim cu totii ca pe Silvio Berlusconi l-au ajutat televiziunile pe care le detine in momentul in care a intrat in politica. Dar, acum 20 de ani, Berlusconi avea dejea stofa de politician. Televiziunea este o alta profesie decat cea de om politic. Teo Trandafir ne-a dovedit-o deja”, conchide Cristian Parvulescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998