CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Parvulescu: ” La toate alegerile vedem că românii sunt mai numeroşi decât cifrele obţinute în urma unui recensământ”

0 comentarii / 1507 vizualizări / 10 iunie 2012

La toate alegerile din România, când sunt folosite datele de la Evidenţa Populaţiei, vedem că românii sunt mai numeroşi decât cifrele obţinute în urma unui recensământ, afirmă preşedintele ProDemocraţia, Cristian Pârvulescu, pentru Inpolitics.

„La alegeri sunt folosite datele de la Evidenţa Populaţiei deoarece datele recensământului din 2011 nu au fost încă validate. Este posibil să nu fie validate nici până în toamnă, când vom avea alegeri parlamentare. La toate alegerile din România au fost diferenţe semnificative între datele de la Evidenţa Populaţiei şi cele de la recensământ. Potrivit Evidenţei Populaţiei, numărul românilor este mai mare decât cel stabilit prin recensământ. Dacă procentul românilor care ieşiseră la vot până la ora 10 ar fi raportat la o cifră de 17 milioane de oameni, sau chiar mai puţin – cum, probabil, este corect – şi nu la 18 milioane, înmseamă că prezenţa la urne a fost o idee mai mare decât în anii trecuţi. Revenind la recensământ, eu nu cred că, la Bucureşti, cifra va fi una corectă. Mulţi bucureşteni au refuzat să completeze chestionarul”, explică Cristian Pârvulescu. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998