CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Parvulescu: ”PDL se poate scinda la Congres”

0 comentarii / 1423 vizualizări / 3 februarie 2011

Aripa civică din cadrul PDL, organism nou și neasimilat încă de partid ca atare, ar putea părăsi formațiunea condusă de Emil Boc, la Congres, în scopul de a pune bazele unei noi formațiuni care va milita pe marginea acelorași teme de reform a justiției și anti-corupție, susține președintele ProDemocrația, Cristian Pârvulescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

Berlusconi, PDL, și democrația de partid
”Congresul PDL va fi un Congres foarte întârziat. Democrația de partid se măsoară și prin capacitatea simpatizanților de a interacționa cu cei de la conducerea partidului. Ultimul Congres a fost în 2005. A mai fost și fuziunea între PD și PLD, dar, nici acel eveniment nu s-a putut ridica la rangul de Congres. Nici pe departe. Nu am cunoștință, în Europa, de un alt partid care să fi convocat atât de rar un congres . Partidul lui Silvio Berlusconi, Forza Italia, nu a făcut niciodată congres. Comparația aceasta, între Forza Italia și PDL, grăiește de la sine”, explică Pârvulescu.

”Frunzăverde, liderul istoric retras în propriul județ”
”Cât despre anunțul făcut de Sorin Frunzăverde, că ar vrea să candideze la funcția supremă în partid, este un anunț interesant. Vine de la un lider important și istoric al partidului care, iată, de ceva vreme stă retras în județul lui. Revenirea lui poate provoca o dezbatere internă, deși în PDL nu există dezbateri doctrinare, ci dezbateri între generații. Teodor Baconschi a introdus tema creștin-democrației dar, pentru moment, partidul nu este predispus la dezbateri ideologice. Mai este și trendul unui conservatorism cu tente americane. Aripa civică din cadrul PDL s-ar putea să părăsească, la acest Congres, partidul. PDL nu i-a asimilat. Este posibil ca această aripă să își facă un partid de sine stătător și să militeze pe marginea acelorași teme: reforma în justiție și anti-corupția”, precizează Cristian Pârvulescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998