CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda acuza tradarea: ”Exista candidati ai ARD care sustin candidati ai USL!”

0 comentarii / 1488 vizualizări / 18 noiembrie 2012

Lupta pentru fotoliile de parlamentar a izbucnit chiar și între anumiți candidați ai ARD, care au ajuns să îi sprijine pe rivalii de la USL , din pricina unor meschine calcule electorale, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda, care își îndeamnă colegii la ”puțină demnitate”.
”Presa a relatat că, în ultimele zile, doi primari PDL din județul Suceava – Ion Lungu și Ilie Boancheș -, ca și un fost pesedist ajuns acum la Forța Civică – Ovidiu Milici, candidat pentru ARD – și-au exprimat sprijinul pentru… candidați USL din respectivul județ.
Candidatul ARD William Brânză, care vrea un nou mandat de deputat în colegiul D1 din străinătate (care acoperă Europa), îl atacă pe colegul său de partid Eugen Tomac, candidat în colegiul D2 din străinătate (Moldova + Asia). La prima vedere, pare de neînțeles. Pentru cine știe cum funcționează sistemul electoral, lucrurile sunt însă inteligibile. Acolo unde un candidat nu obține 50%+1, distribuirea mandatelor se face proporțional cu scorul obținut de partide la nivelul cicumscripției (care e reprezentată de județ și, respectiv, de mari regiuni ale lumii, în cazul votului din străinătate). Așa se face că există o competiție nu doar între candidații susținuți de partide diferite, ci și între cei care au sprijinul aceleiași formațiuni, dar candidează în colegii aparținând aceleiași circumscripții. (…) Le solicit candidaților ARD să înceteze orice atac la adresa colegilor lor, ca și orice sprijin – discret sau explicit – pentru adversari. A pierde nu e o rușine, dar a sprijini un adversar este. Puțină demnitate, vă rog”, conchide Cristian Preda, pe blog-ul propriu. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998