CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: „Antonescu mizeaza pe divizarea Curtii Constitutionale”

0 comentarii / 1367 vizualizări / 9 august 2012

Presedintele interimar Crin Antonescu mizează pe o divizare a Curţii Constituţionale, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda, care e de părere că USL încearcă un nou tip de strategie.

„Crin Antonescu pozeaza in aparator al CCR, dupa ce in mai multe randuri a atacat judecatorii acestei instante, sustinand fie ca guvernul si Parlamentul ar trebui sa-i revoace pe unii dintre ei, fie ca numirea lor trebuie sa se faca altfel decat prevede Constitutia, si anume selectandu-i dintre membrii Inaltei Curti de Casatie si de Justitie.
Dupa ce multa vreme s-a aflat in acord deplin cu guvernul si in conflict cu CCR, Antonescu pare sa incerce acum o noua partitura: prietenos cu Curtea si sever cu guvernul. Asta e strategia ce se vrea impusa public. In fond, insa, Presedintele interimar mizeaza probabil pe o divizare a Curtii si o repozitionare a celor care pe 2 august ar fi vrut invalidarea. In ultimele doua zile, judecatorii Predescu si Toader au readus in dezbatere chestiunea cvorumului din sanul CCR. Pe masura ce ne apropiem de data la care guvernul va trimite pozitia sa la CCR, modul in care se iau deciziile in Curte se va impune foarte probabil ca problema esentiala”, scrie Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998