CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda confirma tensiunile din PDL la discutarea modificarii statutului

0 comentarii / 1435 vizualizări / 3 martie 2011

Nu i-am reproșat niciodată ”absența lecturilor” colegului pedelist Cristian Boureanu, ci, în ședința în care a fost dezbătut noul statut al PDL, l-am sfătuit ”să comenteze cu textul în față” deoarece era clar că nu citise modificările și improviza, după ureche, susține europarlamentarul pedelist Cristian Preda, pe blog.

Neînțelegerea lui Boureanu, intelectualii și Stalin
”De câteva zile, circulă în spațiul public informația cum că, într-o ședință a PDL, i-aș fi reproșat lui C. Boureanu absența lecturilor.
La mijloc e o neînțelegere. Iată despre ce e vorba. În ședința cu pricina, consacrată discutării noului statut al PDL, i-am cerut lui C. Boureanu să comenteze cu textul în față. Am făcut-o pentru că, din ceea ce spunea, rezulta în mod clar că nu citise modificărille aflate în dezbatere și improviza. Neînțelegând obiecția mea, C. Boureanu s-a lansat – în cadrul reuniunii și, apoi, în public – în considerații despre lectură, intelectuali, reformism, Stalin etc. În fine, totul și nimic, cum se obișnuiește atât de des în lumea noastră”, explică reformatorul Preda.

”E lipsit de eleganță să reproșezi cuiva numărul cărților citite”
El ține să stipuleze că face aceste comentarii, pe blog, deoarece nu vrea ca cineva să-l bănuiască de faptul că ar fi lipsit de eleganță și că ar obișnui să le impute, celor din jur, lipsa lecturilor. ”Nu vreau cu niciun chip să fiu asociat cu un gest pe care-l consider lipsit de eleganță. Într-adevăr, nu cred că se cuvine să-i reproșezi cuiva că a petrecut prea puțin timp în preajma cărților. Așa ceva poate fi spus, desigur, doar la școală. După ce ai părăsit-o, ești singur. Pedagogii nu mai sunt cu tine și ești silit să folosești tot ce ai reușit să aduni în anii formării”, conchide europarlamentarul. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998