CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Democratia constitutionala din Romania a intrat in faza tribala!”

0 comentarii / 1657 vizualizări / 30 mai 2013

Ministrul pesedist Titus Corlățean să nu îi mai ceară explicații comisarului Gunther Oettinger deoarece, anul trecut, a arătat el însuși întregii omeniri că revocarea membrilor Curții Constituționale pe o bază politică poate duce democrația într-o fază tribală, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda.

”Comisarul Oettinger se înșeală. România e o țară foarte bine guvernată. De pildă, anul trecut, în iulie, dacă nu era Comisia Europeană, elitele politice de la București ar fi realizat un progres politic remarcabil la scară europeană: stabilirea votanților după vot, nu înainte de a merge la urne. Am fi avut o democrație cu adevărat participativă, ameliorată din mers. Tot anul trecut, ministrul Corlățean, care cere acum comisarului Oettinger “explicații convingătoare”, a arătat el însuși întregii omeniri, ce înseamnă un proiect politic cu adevărat curajos: revocarea membrilor Curții Constituționale pe o bază politică putea duce democrația constituțională într-o nouă fază de dezvoltare, cea mai înaltă, faza tribală. Progresul democratic din România e, în ciuda obstacolelor externe, continuu: chiar azi s-a decis ca, pentru validarea unui referendum, să nu se mai folosească pragul – decadent! – de jumătate plus 1, ci pragul – mult mai avansat! – de 30 la sută. Ce să mai spunem despre ideea – absolut novatoare! – a prezenței unor persoane cercetate penal în guvern?
Doar spiritele mărginite și dușmănoase refuză să ia în seamă calitatea extraordinară a guvernării din țara noastră socialistă”, comentează Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998