CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: „Dreapta europeana trebuie sa invete din infrangerea lui Sarkozy”

0 comentarii / 1320 vizualizări / 7 mai 2012

Nicolas Sarkozy nu a câştigat al doilea mandat la Elysee deoarece a preferat să împrumute discursul dreptei populiste, afirmă europarlamentarul Cristian Preda care e de părere că dreapta europeană trebuie să înveţe din înfrângerea lui Sarkozy.

”Spre deosebire de predecesorii săi, Francois Mitterrand și Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy nu a câștigat un al doilea mandat la Elysee. Victoria lui Hollande este departe de a fi o surpriză: nu a existat vreun sondaj realizat în Franța în ultimul an care să-l dea câștigător pe președintele în funcție.
În aceste condiții, opțiunea lui Sarkozy a fost clară de-a lungul ultimelor luni: el a ales să meargă cât mai mult spre dreapta populistă, inclusiv asumând numeroase referințe din discursul intolerant al Frontului Națonal. S-a văzut și în perioada dintre cele două tururi: președintele în funcție a vorbit în mod exclusiv alegătorilor care optaseră acum două săptămâni pentru Marine Le Pen și aproape deloc votanților centristului Bayrou (…) Altfel, socialismul se va instala din nou, pentru ani buni, la putere.
Să-l felicităm, de aceea, cu fair play, pe Francois Hollande și să sperăm că din înfrângerea lui Sarkozy vor învăța toți cei care se plasează la dreapta!”, scrie Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998