CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Justitia din Romania ii face un cadou printului Paul”

0 comentarii / 1880 vizualizări / 15 februarie 2012

Într-o Românie în care universul politic mioritic este populat cu ”ființe dotate cu identitate incertă”, nu trebuie să ne mire că Înalta Curte de Casație și Justiție îi face un cadou prințului Paul pe care îl transformă peste noapte într-un moștenitor al lui Carol al II-lea, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda.

”După un proces care a durat 21 de ani, justiția noastră republicană a decis crearea unei altețe regale. E ceva surprinzător aici? Universul politic românesc e populat cu ființe dotate cu identitate incertă. Foști înalți responsabili ai regimului totalitar acuză democrația că e dictatură, de îndată ce ei înșiși ajung în opoziție. Liberalii jură pe socialism. Socialiștii devin de pe o zi pe alta populari de dreapta. Vedetele media sunt mai ascultate decât ministrul de interne când e vorba de starea de urgență, iar un deputat european e lăudat pentru că, în loc să își asume mandatul la Strasbourg, curăță zăpada. Exemplele pot continua… Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de a face din prințul Paul un moștenitor al lui Carol al II-lea are tot atâta valoare ca și decizia Regelui Mihai de a bate și acorda medalii la 50 de ani după ce a abdicat. Dorința de a avea un titlu regal într-o republică e la fel de articulată ca și dorința unui os regal abia recunoscut de a fi ales președinte al numitei republici. Ar fi, totuși, o diferență. Ea ține însă doar de caracter. Cu 16 ani înainte de a primi fericitul cadou din partea justiției române, prințul Paul a candidat la prezidențiale, stârnind uluire, râs și dispreț, în vreme ce Principele Radu s-a oprit, în 2009, din cursa năvalnică pentru Cotroceni, după ce a stârnit doar uluire.
Istoria acestei regalități republicane sau – dacă preferați – a acestui republicanism monarhic nu e încheiată”, scrie Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998