CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: „MRU pregateste o noua intreprindere politica”

0 comentarii / 1269 vizualizări / 8 iunie 2012

Despărţirea lui MRU de PNL prefigurează „o nouă întreprindere politică”, promite europarlamentarul pedelist Cristian Preda care îl critică pe Crin Antonescu pentru că l-a aplaudat pe pesedistul Marian Vanghelie, în cadrul unui miting electoral.

„Din filmul zilei de ieri am reținut anunțul retragerii din PNL a lui MRU și entuziasmul febril cu care Crin Antonescu îl aplauda pe Vanghelie într-un miting de campanie, după ce refuzase plictisit să spună ceva despre fostul premier. Cele două secvențe ilustrează – într-un mod frapant – drama trăită de liberalism în societatea noastră.
Din 1990 încoace am crezut – și eu, și MRU, și mulți alții – că PNL poate fi un actor al confruntării cu socialismul. În câteva rânduri, așa s-a și întâmplat: în 1996 și în 2004, peneliștii au fost, ca membri CDR și ADA, adversari sinceri ai stângii. Azi, nu mai sunt. Dimpotrivă: PNL a ales să sprijine deschis revenirea PSD la putere. Gestul lui MRU are, de aceea, mai mult decât o valoare individuală. Sensul lui profund e acela că nimeni nu-și mai face iluzia că PNL ar putea participa la o guvernare de dreapta înainte ca Antonescu să mai candideze o dată la Cotroceni. Despărțirea formală a lui MRU de PNL este și semnul că e absolut necesară o nouă întreprindere politică.
Ea va veni”, comentează Cristian Preda, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998