CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: “PNL nu a digerat nici acum episodul intrarii lui Stolojan in PDL”

0 comentarii / 1649 vizualizări / 29 august 2010

Liderii PNL, inclusiv presedintele Crin Antonescu, obisnuiesc sa spuna in loc de PDL doar, simplist, PD, in incercarea de a nega faptul ca democratii sunt si liberali, dar, si pentru a-i atrage pe toti oamenii de factura liberala din societatea romaneasca spre PNL, sustine europarlamentarul pedelist Cristian Preda, pe blog-ul propriu.

Noile obiceiuri ale domnului Antonescu

“În ultimul timp, unii dintre membrii PNL au căpătat obiceiul de a spune – în loc de PDL – doar PD. L-am auzit și ieri pe dl Antonescu vorbind despre Partidul Democrat în loc de Partidul Democrat Liberal.
Nu știu care este motivul. Cel mai probabil, peneliștii sunt mâhniți, pentru că nu au monopolul asupra sensibilității liberale și vor să sublinieze că locul liberalilor (din societate, y compris din alte partide) e în PNL.

Alt motiv ar putea fi acela că trecerea unui grup de membri PNL în tabăra Președintelui nu a fost digerată nici măcar acum, la câțiva ani după ce s-a produs. Un al treilea motiv ar putea fi dorința PNL de a sublinia că PDL e dominat la nivel organizațional de mai mulți membri ai fostului FSN, cu care unii peneliști au fost complici la începutul anilor 90, pentru a se separa mai târziu în mod aparent ireconciliabil.
Indiferent de motiv (sau de motive), folosirea numelui PD în loc de PDL e un gest foarte puțin… liberal”, atrage atentia Preda. Totodata, europarlamentarul isi manifesta parerea de rau ca liberalii lui Crin Antonescu au refuzat constant toate invitatiile pedeliste la o eventuala dezbatere despre viitorul dreptei romanesti, o dezbaterea prin intermediul careia am fi aflat daca cele doua partide chiar au ceva in comun. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998