CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Ponta ar trebui sa-l demita pe ministrul Corlatean”

0 comentarii / 1389 vizualizări / 20 februarie 2013

Premierul Victor Ponta ar trebui să-l demită pe ministrul de Externe, pesedistul Titus Corlățean, care nu pierde nici o ocazie pentru a gafa istoric, în preajma omologilor lui din UE, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda.

”Am spus-o de mai multe ori: Corlățean nu e la nivelul funcției de ministru de externe. El merge la diverse reuniuni multilaterale și simpla încrucișare pe hol cu un omolog devine, în comunicatele MAE, o întâlnire aproape istorică. De fapt, textele produse sub autoritatea lui Corlățean nu au un corespondent la omologi, ca și cum doar Corlățean s-a întâlnit cu Joe Biden, nu și invers. Așa ceva nu mai fac nici țările de mâna a treia din Africa. Poate Swaziland… La fel, Corlățean nu a făcut rău că s-a dus în Olanda pentru Schengen, dar după dialogul cu omologul său a decis să dea singur un comunicat. Care nu era, deci, asumat și de partea olandeză. Acum, ambasada Olandei e obligată să facă niște clarificări. Din care reiese că ministrul român ori n-a înțeles ce i-a spus omologul său, ori a mințit în legătură cu discuțiile.
Clarificările pun România, din cauza lui Corlățean, într-o situație penibilă. Își închipuie cineva că ministrul mai poate da ochii cu vreun omolog? Ponta trebuie să-l demită. Sau face și el la fel?”, se întreabă Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998