CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Ponta poate strange semnaturi pentru calatorii pe Marte”

0 comentarii / 1411 vizualizări / 7 decembrie 2011

Declarația președintelui pesedist Victor Ponta, cum că USL va strânge 5,2 milioane de semnături împotriva lui Traian Băsescu, arată că opoziția nu are nici o motivație constituțională pentru suspendarea șefului statului, afirmă europarlamentarul pedelist, Cristian Preda, pe blog.

”Declarația sa (a lui Victor Ponta n.n.) halucinantă despre strângerea a 5,2 milioane de semnături împotriva lui Traian Băsescu – tot atâtea câte a strâns președintele în 2009 – mă obligă să scriu din nou despre liderul social-democrat.
Sunt trei chestiuni de relevat aici. În primul rând, e vorba despre absența oricărei baze constituționale pentru un demers precum cel propus de V.Ponta. Nu există articol din textul fundamental care să indice dublarea cererii de suspendare cu strângerea de semnături. “Bine, bine”, veți spune, “dar nu e România o țară liberă, în care poți strânge semnături pentru orice?”. Așa e, poți strânge semnături și pentru suspendarea Președintelui, și pentru oprirea polenizării, și pentru călătorii gratuite pe Marte (…) În al doilea rând, apelând la strângerea de semnături înainte ca demersul propriu-zis de suspendare să fie lansat, Victor Ponta mărturisește fără să vrea că acțiunea USL nu are la bază vreo încălcare a Constituției, ci doar dorința de a-l disloca pe președintele ales în mod legitim. Liderul pesedist crede probabil că nemulțumirea publicului justifică nesocotirea mecanismului indicat de Constituție. În al treilea rând (…) acest stil politic generează radicalism”, scrie Cristian Preda. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998