CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: „Presa germana compara Romania cu Germania nazista!”

1 comentariu / 2069 vizualizări / 4 iulie 2012

Mineriada parlamentară orchestrată de USL trezeşte suspiciuni în Parlamentul European, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda, pe blog.

„Ce rost au avut gesturile politice de ieri ale USL? Cred că asta e întrebarea principală. USL a răspuns: majoritatea nouă trebuie să tragă consecințele forței sale, fie și disprețuind regulile și procedurile parlamentare. Nu mai vorbesc de bunul simț: a spune că Avocatul Poporului a fost înlocuit pentru că a încălcat Constituția e o afirmație care ne arată că noua majoritate se identifică – nu e prima dată! – cu Curtea Constituțională. Dincolo de jocul parlamentar, e evident că forța care ignoră legea trebuie să intimideze. Pe cine? Adversarii politici, în primul rând, dar și pe toți acei cetățeni autonomi care se opun abuzurilor puterii, ale oricărei puteri. USL nu a luat în calcul ceva. E vorba de dezastrul produs pe plan extern de această atitudine. La fel ca în 1990, mineriada parlamentară creează în Europa imaginea unei țări barbare. Presa germană de azi compară România lui Ponta și Antonescu cu Germania nazistă. Primul efect al acestui dezastru va fi – foarte probabil – un raport execrabil despre MCV, inclusiv introducerea unor noi exigențe privitoare la respectarea statului de drept. Reamintesc că raportul despre MCV va fi publicat în următoarele zile”, scrie Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Preda: Presa germană compară România cu Germania nazistă”, inPolitics.ro, 04 iulie 2012,http://inpolitics.ro/cristian-preda-presa-germana-compara-romania-cu-germania-nazista_1819080.html (accesat 16 iulie […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998