CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Razboiul USL cu Comisia Europeană a fost extins acum la statele-membre”

0 comentarii / 1622 vizualizări / 3 martie 2013

Războiul pe care USL îl poartă împotriva Comisiei Europene s-a extins, din pricina ministrului Titus Corlățean, și la statele-membre, afirmă pedelistul Cristian Preda.
”În loc să-l demită pe ministrul de externe pentru abandonarea țelului intrării în Schengen, premierul a declarat că poziția lui Corlățean e asumată de guvern, în întregul său. Ce garanții avem că “se poate și fără Schengen” nu va însemna mâine “se poate fără UE”? Nu prea sunt! Dimpotrivă, războiul USL cu Comisia Europeană (a se vedea dosarul MCV) a fost extins acum la statele-membre. Atmosfera din țară seamănă tot mai mult cu epoca în care europenizarea instituțiilor și practicilor nu era obiectul unui consens, ci doar crezul unei minorități.
Aceasta e cauza pe care o voi susține în Parlamentul European.
Ca si cum scandalul legat de Schengen nu era de ajuns, T.Corlatean a anuntat sambata ca doreste o revizuire a pozitiei Romaniei fata de Kosovo. Reamintesc ca Bucurestiul e una dintre cele cinci capitale UE care nu recunosc statalitatea fostei provincii iugoslave. A decis oare ministrul de externe sa recunoasca maine Kosovo? E asta pozitia guvernului? Care sunt ratiunile care au condus aici? Cu cine s-a consultat dottore?”, întreabă Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998