CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Sustin exploatarea de la Rosia Montana”

0 comentarii / 1344 vizualizări / 30 august 2011

Președintele Traian Băsescu are dreptate când susține exploatarea de la Roșia Montană mai cu seamă că, în lume, competiția în acest domeniu este ”formidabilă”, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda.
”Susțin punctul de vedere al președintelui în privința exploatării de la Roșia Montană. Cred că există trei argumente convingătoare în favoarea proiectului, pe care l-am apărat de altfel și în urmă cu câteva luni, în dezbaterea din PE.
E vorba, mai întâi, despre nevoia de a exploata resursele naturale. Astăzi, competiția în acest domeniu este formidabilă (…) În al doilea rând, este vorba despre gestiunea rațională. Sunt convins că toate normele de securitate pot fi respectate la Roșia Montană. Nu poți să o faci, nu intri în joc: acesta ar trebui să fie punctul de pornire, și nu perspectiva pesimistă potrivit căreia nu suntem în stare să exploatăm nimic în condiții civilizate. De fapt, zona e acum calamitată. Cauza e evident în trecut, nu în viitor. Cred că putem avea ambiția de a face un proiect de exploatare în condiții foarte bune, care să protejeze mediul. Un ecologist rațional ar porni de aici, nu de la utopia re-creării naturii. În fine, este vorba despre chestiunea locurilor de muncă și a dezvoltării durabile. S-a născut în ultimul timp ideea că există numeroase alternative la minerit. Eu zic că dacă ar fi existat s-ar fi văzut. Nu trebuie sacrificată o generație pentru a experimenta eșecul încă o dată”, scrie Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998