CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: “Tokes este un simbol european al luptei impotriva comunismului!”

0 comentarii / 1648 vizualizări / 27 iulie 2010

Liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, il critica pe Laszlo Tokes ignorand faptul ca pastorul a primit demnitatea de vicepresedinte al PE deoarece, in constiinta europeana, maghiarul reprezinta un simbol al revolutiei romane anti-comuniste, nimeni nestiind nimic, la Bruxelles, despre Ion Iliescu si rolul acestuia in evenimentele din ’89, sustine europarlamentarul PDL Cristian Preda, pe blog-ul propriu.

“Vadim isi ia revansa prin declaratiile PSD si PNL”
El avertizeaza ca acuzatiile lui Ponta si Antonescu pot fi perfect intelese numai in paralel cu sondajul realizat de clujeanul Vasile Dancu care avertizeaza ca 41% dintre romani l-ar vota pe dictatorul Nicolae Ceausescu. “ Sondajul realizat de Vasile Dâncu din care reiese că 41% dintre români l-ar vota pe Ceaușescu pică la țanc. Datele explică înverșunarea cu care PSD și PNL îl atacă pe pastorul Tokes în ultimele zile. Într-adevăr, nu îmi pot închipui că două partide precum cele conduse de V.Ponta și C.Antonescu ignoră faptul că L.Tokes a fost ales vicepreședinte al PE pentru că e un simbol al luptei împotriva comunismului. Adina Vălean și Daciana Sârbu, soțiile celor doi lideri pomeniți, erau în sală la vot și trebuie să știe că nu declarațiile sale despre secui au justificat votul dat lui Tokes. Singur, Vadim Tudor se agita să schimbe percepția despre Tokes în acest sens. A fost ignorat. Își ia revanșa acasă, prin vocile pesediste și peneliste din ultimele zile”, precizeaza Preda.

“Iliescu si Quintus nu sunt cunoscuti in Europa”

Totodata, el atrage atentia opozitiei ca, in goana dupa voturi, ignora faptul ca un vicepresedinte al Parlamentului European nu poate fi schimbat, sub nicio forma, datorita unor declaratii politice. “Liderii PNL și PSD trebuie să fi aflat că, atunci când în Europa se vorbește despre revoluția română, nu sunt pomeniți Iliescu sau Ionescu-Quintus, ci L.Tokes. Cu toate acestea, peneliștii au cerut retragerea decorației acordate lui Tokes pentru lupta sa împotriva comunismului, iar PSD vrea să-l suspende din poziția de vicepreședinte al PE”, avertizeaza Preda. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998