CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Uselistii au uitat de intrarea Romaniei in Schengen”

0 comentarii / 1282 vizualizări / 11 februarie 2013

După ce s-au văzut cu frâiele guvernării, useliștii au uitat cu desăvârșire de intrarea României în spațiul Schengen, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda.
”Din ultimele declarații publice ale premierului, ca și ale unor responsabili PNL, reiese că USL ar avea un interes pentru intrarea României în Schengen. Mai bine mai târziu decât niciodată…
Spun asta, fiindcă dosarul Schengen a fost dat uitării de când Victor Ponta a ajuns la Palatul Victoria. În context, s-a discutat despre utilitatea unei scrisori trimise de premier și alte autorități ale statului român către șefii de guvern sau de stat din celelalte țări-membre.
Orice scrisoare e bună, dacă are un conținut solid, adică dacă nu e doar bla-bla. În plus, ea nu trebuie să excludă și alte demersuri.
Deși useliștii îmi sunt foarte antipatici, le vând totuși un pont: un demers “țintit” e la fel de util ca și unul care să se adreseze tuturor capitalelor. În acest sens, majoritatea actuală are o oportunitate de care nu au beneficiat guvernele Boc sau Ungureanu. E vorba despre relația cu guvernul olandez, principalul opozant al intrării României în Schengen. De la finele anului trecut, executivul de la Haga e format din două partide: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) și Partij van de Arbeid (PvdA). Primul e membru al Internaționalei Liberale și al grupului ALDE, al doilea e membru observator al Internaționalei Socialiste (nu există vreun alt partid olandez cu statut de membru plin), ca și al grupului S&D din Parlamentul European. Pe înțelesul lui Becali & Vanghelie: în Olanda guvernează un fel de USL”, scrie Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998