CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9232 RON UP | 1 USD = 4.5644 RON UP | 1 GBP = 5.6092 RON UP

Cristian Preda: ”USL nu e solidara la Strasbourg”

0 comentarii / 1593 vizualizări / 29 septembrie 2011

Deși se află într-o alianță politică care promite, la nivel declarativ, armonie și solidaritate, pesediștii și liberalii votează diferit măsurile economice dezbătute în Parlamentul European, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda.
”Așa cum bănuiam, USL nu e solidar la Strasbourg. În chestiunea pachetului economic adoptat ieri de PE, PSD a votat – ca și socialiștii europeni – împotriva măsurilor convenite de Comisie, Consiliu și Parlament, în vreme ce PNL a votat – alături de grupul său – ca și PPE, adică în favoarea consolidării zonei euro. Diferența nu e una oarecare.
Duplicitatea USL e evidentă: acasă împreună, în afara țării – separați.
Principala problemă e însă alta: cum poate fi credibilă USL câtă vreme în chestiunea depășirii crizei economice socialiștii merg spre populism, iar peneliștii spre soluțiile lucide? Cum ar putea acționa un guvern USL în asemenea condiții? Cum ar fi privit de partenerii europeni un guvern scindat în chestiunea care preocupă acum întreaga Uniune?
E evident, din acest exemplu, că USL vrea puterea de dragul puterii, nu pentru a guverna în interesul națiunii”, scrie europarlamentarul PDL, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998