CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9479 RON DOWN | 1 USD = 4.5594 RON DOWN | 1 GBP = 5.6287 RON UP

Cristian Preda: ”USL pregateste o lege pentru suspendarea lui Traian Basescu!”

0 comentarii / 1308 vizualizări / 28 octombrie 2012

USL intenționează să treacă prin Parlament un proiect de lege care prevede că referendumul pentru demiterea președintelui ar trebui să fie validat cu ”30% plus un vot”, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda.

”Mărturisesc că nu am auzit, până ieri, de Trifon Belacurencu. E vorba despre un senator PSD. Hotnews a făcut cunoscut un proiect legislativ al domnului senator. Ideea proiectului e simplă: referendumul pentru demiterea Președintelui ar trebui să fie validat cu “30% plus un vot” din numărul cetățenilor aflați pe listele electorale.
Dacă erați în căutarea unei ilustrări perfecte a caracterului arbitrar al viziunii despre regim a USL, o aveți! Senatorul Belacurencu declară, cu candoare, că ideea i-a fost inspirată de eșecul referendumului din iulie, că nu ar trebui să existe niciun prag, dar că propune totuși unul! Atât și nimic mai mult. 30 la sută plus 1. Acest “plus 1″ ne oferă, de fapt, cheia de lectură a filosofiei domnului Belacurencu. Voința pură, eliberată de orice obstacol rațional, trebuie să fie lege. Delirul e autorizat să poruncească. Din antichitate până în zilele noastre, politica a fost gândită în termeni de majoritate și minoritate.
Domnul Belacurencu ne propune să destituim majoritatea din poziția eminentă pe care a ocupat-o, de la Aristotel până mai ieri”, scrie Cristian Preda, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998