CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: „USL vrea sa transforme Romania in republica parlamentara”

0 comentarii / 1620 vizualizări / 8 aprilie 2012

Deşi nu ne spun nimic concludent despre un astfel de proiect, liderii USL se pregătesc să transforme România într-o republică parlamentară, afirmă europarlamentarul Cristian Preda.
„Din adunarea electorală a USL, merită reținut un singur lucru. Nu e vorba despre gestul teatral al lui Victor Ponta de a rupe scrisoarea pe care i-o trimisese președintele. Nu e vorba nici despre apelul la naționalism lansat de Crin Antonescu. Adevărul e că nu doar cei doi liderii USL, ci și ceilalți vorbitori au preferat să țină discursuri de campanie, în loc să avanseze proiecte politice.
Singura excepție e propunerea făcută de fostul premier Năstase. Discursul pe care l-a ținut e plin de stângăcii, Adrian Năstase comparând, de pildă, situația actuală ba cu situația din 1989, ba cu cea din 2000 sau vorbind despre “eliminarea corupției” prin “măsuri inovative ale viitorului guvern”. În ciuda bâlbelor de acest fel (cele două menționate nu sunt singurele), Adrian Năstase a introdus totuși și o idee clară în intervenția sa: e vorba despre trecerea la un regim parlamentar. Aceasta e, desigur, o bază de discuție. De la PNL nu a venit un semnal atât de clar decât din partea noului vicepreședinte, Sorin Frunzăverde (ex-PDL), cel care a avansat la rândul său – nu dimineața, la tribuna USL, ci seara, într-o emisiune tv – ideea că România ar trebui să devină “republică parlamentară””, scrie Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998