CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Victor Ponta vrea sa foloseasca MCV in discursul anti-european”

0 comentarii / 1707 vizualizări / 25 februarie 2013

Premierul Victor Ponta vrea să folosească rezervele față de MCV în discursul anti-european pe care USL l-a profilat de mai multe luni, afirmă pedelistul Cristian Preda.
”Premierul Ponta a explicat că, în chestiunea Schengen, va face doar eforturi diplomatice, refuzând să ia în seamă observațiile din raportul MCV (…) Făcând referire la o scrisoare pe care i-ar fi adresat-o președintele, dar care nu a fost dată publicității, dottore încearcă să acopere inacțiunea din domeniile acoperite de MCV. Cea mai bună cale de a tăia legătura creată la Haga și în alte câteva capitale între MCV și Schengen e de a face ceva serios în primul domeniu.
Întrebarea care se ivește în mod natural este: de ce premierul nu face nimic pentru a elimina MCV? Sunt două ipoteze care pot fi luate în seamă. Prima este aceea că V. Ponta dorește să folosească rezervele față de MCV în discursul anti-european pe care USL l-a profilat de mai multe luni. Dacă Antonescu e strident, Ponta preferă varianta ceva mai elaborată de discurs anti-UE: Comisia susține intrarea noastră în Schengen, dar Băsescu și amicii lui ne blochează cu ajutorul MCV.
A doua ipoteză e aceea că menținerea MCV e un instrument în negocierea pe care premierul o asumă în interiorul USL cu baronii reuniți ai celor două formațiuni”, scrie Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998