CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristian Preda: ”Ziua in care Becali va intra in PNL va fi o zi foarte tristă”

0 comentarii / 1639 vizualizări / 14 octombrie 2012

Ziua în care oierul Gigi Becali anunță că este liberal, și, așadar, urmaș al Brătienilor, este o zi tristă pentru toți aceia care cred că ”politica are nevoie de miez, nu de coajă”, afirmă europarlamentarul pedelist Cristian Preda.

”Știam, de câteva luni bune, de intenția lui Sever Voinescu de a nu mai candida pentru PDL. Nu mă așteptam ca oficializarea ei să coincidă cu anunțul intrării lui G.Becali în PNL. Înțeleg, de altfel, tristețea membrilor peneliști care consideră manevra lui Antonescu o eroare și o rușine pentru numele de “liberal”. Indiferent cine se revendică de la el, acest nume e un apel la decență. E valabil și pentru “conservatorism”, o sursă politică respectabilă. Evident, dacă nu e maimuțărită de cei care vor să conserve trecutul comunist și au achiziționat eticheta. Sever Voinescu e unul dintre puținii politicieni de la noi care se revendică intelectual de la conservatorism, în sensul său american, și care trăiește în ritmul acestei doctrine.
Ziua în care conservatorul Voinescu iese din Parlament, iar Becali anunță că e liberal e, de aceea, o zi tristă pentru toți cei care consideră că politica are nevoie de cuvinte care au miez, nu doar coajă”, scrie Cristian Preda, pe blog. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998