CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristoiu: Basescu a ajuns presedinte ”numai din cauza unor diversiuni politico-mediatice mizere”

0 comentarii / 1854 vizualizări / 5 martie 2012

Analistul politic Ion Cristoiu este de părere că actualul președinte, Traian Băsescu, și-a obținut funcția, în 2004, numai grație ”unor diversiuni politico-mediatice mizere”, în dauna lui Adrian Năstase, pe care jurnalistul îl etichetează, în cotidianul băsescian ”Adevărul”, drept unul dintre autorii admiterii țării în UE și cel mai bun premier post-decembrist, dar și victimă politică a justiției ultimilor ani.

”În aceşti şase ani, Adrian Năstase a trecut prin infernul a trei anchete DNA, urmate de trei procese. Dar nu numai atât. În aceşti ani – poate şi din cauza anchetelor şi proceselor -, Adrian Năstase a fost împins în planul secund al politicii româneşti. Despre ce i s-a întâmplat şi continuă să i se întâmple unuia dintre cei mai înzestraţi politicieni postdecembrişti nu vreau să mă pronunţ acum. M-am pronunţat altădată, când mi-am pus întrebarea ce forţe din afara României s-au înverşunat împotriva lui Adrian Năstase şi de ce. O întrebare firească, dacă ne gândim că, deşi acuzaţiile sunt ridicole (toate cele trei procese se referă la decizii politice ale fostului premier, categorisite ca abuz în serviciu), maşinăria judecării şi condamnării a mers totuşi înainte, fără oprire, alimentată de o energie care depăşeşte cu mult ura şi posibilităţile duşmanilor din interior. Şi cu toate acestea, Adrian Năstase nu s-a lăsat până n-a dat gata şi ultimele volume ale proiectului său ambiţios.

Să fi fost cel mai bun premier postdecembrist şi făuritorul transformării PSD dintr-un partid FSN-ist într-un partid socialist de tip european, să fi fost candidatul care n-a ajuns preşedinte numai şi numai din cauza unor diversiuni politico-mediatice mizere şi unul dintre autorii admiterii României în UE şi să te vezi azi hărţuit prin sălile de tribunal ca ultimul borfaş, trecut în plan secund, în timp ce în prim-plan se lăfăiesc nulităţi cu ţumburuc, te-ar apuca aşa, deodată, o lehamite cumplită de biroul la care trebuie să te aşezi pentru a termina un proiect despre care ştii sigur că nu-ţi va modifica nici cu o aşchie condiţia politică şi juridică” scrie reputatul comentator.

Mai mult, el afirmă tranșant că ”Adrian Năstase ar merita să revină în prim-planul politicii româneşti. Politica românească, populată până la sufocare de inşi târâie-brâu, de caţavenci lătrători, de paparude umplute cu câlţi, are nevoie de nemţi precum Adrian Năstase”.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998