CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristoiu: ”Basescu se distanteaza de PDL si se apropie de Ponta”

0 comentarii / 1523 vizualizări / 20 martie 2012

Analistul Ion Cristoiu, cel care a obținut de la Traian Băsescu dezvăluirea bombă privind propunerea lui Ponta drept premier, este de părere că în spatele acestei manevre strict de imagine se află, în realitate, dorința președintelui de a marca distanțarea de PDL și apropierea de Victor Ponta.

Ion Cristoiu afirmă, pentru Evenimentul zilei, că, în opinia sa, prin propunerea respectivă și prin devoalarea ei publică ”preşedintele a urmărit două scopuri. Unu – să arate românilor că PDL nu este partidul său de suflet şi că în orice moment poate propune adversarului politic să vină la Putere. Doi – să-i familiarizeze pe români cu teza că domnia sa îl poate desemna premier pe Ponta în toamnă fără nicio problemă. Dacă acum i-a oferit guvernarea când nici nu au avut loc alegerile se înţelege că nu va fi nicio problemă sa o facă în noiembrie.
O altă enigmă se referă la tăcerea lui Ponta în timpul consultărilor şi după, mai ales că a fost vorba de o referire la persoana sa. După părera mea, Ponta ştia dinainte că i se va face această propunere în timpul consultărilor. Nu este exclus ca liderul PSD să fi aflat acest lucru chiar de la preşedinte care avea nevoie de varianta cumplită cu Victor Ponta pentru a-i determina pe cei din PDL să-l accepte pe Ungureanu. Sigur este că i s-a spus să nu reacţioneze în niciun fel la această propunere. În concluzie, contrar a ceea ce pare, momentul de duminică seara a fost creat de preşedinte, special, în favoarea lui Victor Ponta”.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998