CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Cristoiu: ”Basescu trebuie sa spuna adevarul despre implicarea serviciilor in alegeri”

0 comentarii / 2543 vizualizări / 9 decembrie 2014

Știindu-mă un apărător al Serviciilor secrete față de campaniile agresive și nedrepte de pe vremuri, duse de deontologi și deontoloage, cineva m-a somat să-i spun ce m-a apucat de invoc implicarea SRI în campania electorală, ba mai mult, în întreaga viață politică a României, acum, la 25 de ani de la Prăbușirea Securității, întruchipare a Serviciului secret ca Poliție Politică.

L-am luat în serios pe președintele României, domnul Traian Băsescu! – i-am răspuns fără nici cea mai mică ezitare.

Nu, nu era o glumă.

Nu era nici o viclenie menită a mă scoate din încurcătură:

1. Mă număr printre cei care studiază cu creionul în mînă declarațiile liderilor politici din România postdecembristă, obicei deprins din cercetarea trecutului. Prin urmare sunt convins că liderii politici și cu atît mai puțin cei ajunși în fruntea țării se pot preta la declarații de florile mărului.

2. Despre implicarea SRI, sau mai precis a Serviciilor secrete ale țării în campania electorală, a vorbit Traian Băsescu în două interviuri succesive dinaintea primului tur:

Unul acordat postului B1 tv pe 30 octombrie 2014 și altul acordat Realității tv pe 31 octombrie 2014.

Chestiunea nu fusese abordată în treacăt, ca urmare a unei întrebări la care președintele fusese constrîns de politețe să răspundă, ci dezbătută pe larg și dinadins de Traian Băsescu într-un context mai larg, cel al necesității ca Serviciile secrete din România să fie supuse unui control democratic autentic și nu unul de formă, cum se întîmplă cum. (Ion Cristoiu – mai mult aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998