CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristoiu despre Dragnea: Ce nu face omul cind are un dosar – inalta ode SRI

0 comentarii / 2688 vizualizări / 6 februarie 2017

Joi, 2 februarie 2016, după şedinţa CExN, care a votat susţinerea Ordonanţei 13 fără a şti că votul în unanimitate va fi călcat în picioare, ca o balegă pe care n-ai văzut-o, de Ordonanţa 14, Marele Bărbat de Stat, Liviu Dragnea, a ţinut o conferinţă de presă în care s-a referit, printre altele, şi la violenţele din Piaţa Victoriei din seara de miercuri 1 februarie 2017:

„Am văzut şi declaraţiile doamnei ministru de Interne, în legătură cu marele subiect legat de informaţiile primite la SRI, pe care preşedintele spunea că nu le-a folosit. Am văzut ce a spus: informaţii care deja la ora 8:00, cînd au venit, erau publice şi informaţii care nu ajutau cu absolut nimic în acţiunea structurilor Ministerului de Interne de aseară, trimise pe SMS, între poate un om de bună-credinţă de la SRI, care a simţit nevoia, poate, să trimită unui secretar de stat sau cuiva de la Ministerului de Interne. Nu directorul SRI, în mod instituţional şi operativ, către ministrul de interne. Eu nu sînt specialist în funcţionarea SRI-ului, dar am tot auzit că, totuşi, aveau şi au în continuare obligaţia, printr-o structură internă, ca în astfel de situaţii să informeze rapid şi instituţional primul ministru, ministrul de interne şi, pentru că era vorba de Bucureşti, şi primarul Capitalei. Nu s-a făcut asta. Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, i-am solicitat domnului Adrian Ţuţuianu să analizeze dacă există atribuţii legale pentru Comisia SRI, ca să se verifice aceste lucruri, pentru că nu este admisibil ca şeful statului să certe nişte forţe de ordine, care aseară au prevenit nişte violenţe gîndite undeva şi cred că şi finanţate.”
Chiar şi unul abia trezit din somn observă că preşedintele PSD, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi, în mod neoficial, şeful premierului Sorin Grindeanu, abordează pe un ton grav o chestiune ţinînd de Siguranţa naţională:
Felul aiuristic în care SRI l-a informat pe premier şi pe ministrul de Interne în legătură cu posibilitatea pătrunderii în Piaţă a unor grupuri diversioniste tulburente.

Poziţia lui Liviu Dragnea era perfect justificată.
În astfel de împrejurări, SRI, care deţine o Divizie de Protecţie a Constituţiei, are datoria Constituţională de a monitoriza orice mişcare de stradă pentru a vedea:

Dacă nu riscă să degenereze în atacarea instituţiilor de stat.
Dacă nu riscă să se transforme în mişcări cu exigenţe antidemocrate (rasiste, fasciste).
SRI era obligat să monitorizeze şi să informeze beneficiarii competenţi şi pentru că, prin Operaţiunea Binomului SRI-DNA, DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, a fost făcut praf. Asta deoarece SRI, Poliţia Politică a Preşedintelui, a vrut să excludă DIPI, Poliţia Politică a Premierului.

Potrivit Declaraţiei, Liviu Dragnea a anunţat c-a cerut şefului Comisiei SRI să verifice felul în care Serviciul şi-a îndeplinit competenţele.
Duminică seara, la România Tv, Denisa Pascu, mai bună ca în cazul altor interviuri cu Liviu Dragnea, îl întreabă pe acesta despre acuzaţiile aduse cu cîteva zile mai înainte:

„Realizator: Dle Dragnea, dar ce s-a întîmplat atunci, în seara protestelor, cînd doamna ministru de Interne a spus că a primit ceva informaţii generale, printr-un sms pe care, de fapt, l-a primit un secretar de stat de la un ofiţer mai mult într-o relaţie de prietenie sau cunoştinţe, nu în mod oficial. Informaţiile acestea au fost confirmate în scrisoarea care a plecat de la SRI spre comisia parlamentară. Ce s-a întîmplat, de ce nu a existat comunicare?”
Biata fată, se aştepta ca Liviu Dragnea să vină cu noi dezvăluiri despre implicarea SRI în evenimentele menite a răsturna Guvernul Grindeanu.
Se aștepta chiar la o ridicare de ton, avînd în vedere că se conturează de la o zi la alta Adevărul implicării masive a SRI, la ordinul lui Klaus Iohannis, în manifestațiile de protest pentru căderea Guvernului.
Spre uluirea moderatoarei și crucirea noastră, Liviu Dragnea răspunde pe un ton de fus scos de leliță de la brîu:

„Eu cred că directorul SRI şi ministrul de Interne s-au lămurit şi colaborarea sunt sigur că este foarte bună acum. De asta nu trebuie să ne băgăm noi aici. De asta nu am înţeles de ce… Eu nu aveam de gînd să mă refer la acest aspect. Am intervenit pentru că nu puteam să las acea afirmaţie a preşedintelui şi să planeze vreo vină asupra Ministerului de Interne, cînd nu era cazul. Nu era vina nici a SRI. Repet, SRI e o instituţie populată cu foarte buni profesionişti, cu experienţă foarte mare, care îşi riscă viaţa de multe ori, sunt mulţi eroi necunoscuţi acolo, condusă profesionist şi foarte bine şi trebuie să colaboreze bine cu Ministerul de Interne şi o fac. Deci, chiar colaborează.”
Că ditamai bărbatul a dat înapoi în chip jalnic de la ce spusese joi, 2 februarie 2016, mai e de înţeles.
I s-a dat un semnal dinspre SRI să se potolească.
Dar ca preşedintele PSD Liviu Dragnea să înalţe ode SRI cum nici Divizia Presă n-a făcut-o, asta chiar că le întrece pe toate.
Și nu oricînd, ci într-o perioadă cînd SRI e în centrul unui Scandal uriaș ivit din dezvăluirile privindu-i pe Florian Coldea și pe Elena Iftode.

Aşadar, după Liviu Dragnea cei de la SRI îşi riscă viaţa pentru a apăra patria.
Cum îşi riscă viaţa am văzut din pozele cu generăleasa SRI mîţîindu-se ca o starletă pe yahtul de lux de la Monte Carlo.

N.B. Dan Tapalagă a publicat lista celor care au contribuit la ceea ce el numește Revoluția Albă.
Pe 15 martie 2017, e Ziua SRI. Cu acest prilej au loc înălțări în grad.
Dan Tapalagă publică, așadar, o listă în atenția conducerii SRI.
Sunt sigur că e o vorba de o primă listă doar.
Vor urma și altele.
Cei interesați s-o citească și pe Ioana Ene Dogioiu.
Are și ea o listă! (Ion Cristoiu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998