CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristoiu: ”Iohannis cere românilor să strîngă cureaua, în timp ce el și o tot lărgește”

9 comentarii / 15900 vizualizări / 18 iulie 2015

Președintele Klaus Iohannis a respins Codul fiscal, document aprobat de Parlament aproape în unanimitate, salutat de oamenii de afaceri și de economiști. Asta fără a mai spune că Documentul a fost primit cu satisfacție de Poporul român, sărăcit de anii de austeritate anterioară.
Desigur, aceste fapte nu garantează de la sine că din perspectiva interesul național pe termen lung, Codul fiscal e benefic.
Din istorie știm că în anumite momente Conducătorii pot dovedi mai multă luciditate decît popoarele și, prin urmare, pot lua decizii benefice pentru popoarele lor în contra voinței populare de moment.
Sunt situații în istorie cînd decizia Conducătorului s-a dovedit catastrofală.
Cînd i se spunea că românii bombăne pentru că se taie curentul pe motive de economii, iar româncele fac gălăgie că nu găsesc în comerț chiloți, Nicolae Ceaușescu răspundea că el știe mai bine decît Poporul ce-i bun pentru el, Poporul.
Sunt situații cînd decizia Conducătorului a fost benefică.
Poate că mulți americani n-ar fi vrut să meargă pe front.
Decizia lui Roosvelt de a intra în Război împotriva nemților și japonezilor s-a dovedit pînă la urmă benefică pentru americani.
Indiferent de rezultate, în Istorie se manifestă această credință a Conducătorului că el le știe mai bine decît poporul ce-i bun și ce-i rău pentru poporul respectiv.
Această credință l-a făcut și pe Klaus Iohannis să respingă Codul fiscal dorit de Poporul român.
El, Klaus Iohannis, știe mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru el, Poporul român! El știe că Documentul e rău pentru Poporul român.
Numai această credință explică aberația antidemocratică și bădărănească ce a pune pe un consilier pițifelnic să explice Poporului român de ce el, Klaus Iohannis, a respins Codul dorit de Popor.
Păi, dacă tu știi mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru el, Poporul român, ce rost are să-i mai spui Poporului de ce i-ai respins Codul? Oricum el, Poporul, nu înțelege ce înțelegi tu, Klaus Iohannis.
De joi dimineața, chiar înainte ca președintele să respingă Codul fiscal, Divizia Presă a SRI, cea pusă la dispoziție de Noua Poliție Politică lui Traian Băsescu mai întîi și lui Klaus Iohannis mai apoi, a și trecut la îndeplinirea Ordinului pe Unitate:
De a scrie neapărat:
Prin respingerea Codului Fiscal Klaus Iohannis se dovedește mult mai înțelept decît Poporul român, care Popor român ar vrea să aibă taxe și impozite cît mai mici și salarii cît mai mari.
El, Klaus Iohannis, care știe mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru Poporul român, socotește că Poporul român trebuie să strîngă cureaua, pentru că o țară nu trebuie să cheltuiască mai mult decît produce.
Foarte bine.
Într-adevăr, un stat trebuie să fie chibzuit cu cheltuielile publice pentru a nu ajunge în situația de a depăși un anume procent de deficit bugetar.
În 1901, veniți la Guvernare, după o perioadă de deșănțare în materie de cheltuieli publice, Liberalii, prin ministrul de Finanțe de atunci, au lansat sloganul ”Să punem capăt cheltuielilor nesăbuite!”
Klaus Iohannis, am înțeles din măcănitul său despre Codul Fiscal – măcănit, și nu vorbit a fost, judecînd după puținele cuvinte spuse în explicarea și justificarea gestului – a respins Codul Fiscal pe motiv că înlesnea cheltuieli nesăbuite. Ori el, Klaus Iohannis, crede că un stat trebuie să fie chibzuit cînd e vorba de a mări salarii, de micșora taxe și impozite. Într-un cuvînt, Klaus Iohannis a cerut românilor, asemenea lui Nicolae Ceaușescu, să strîngă cureaua. (Ion Cristoiu -mai mult aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Iohannis, este un presedinte al lor, nu al nostru.

  Apropos de respingerea Codului Fiscal. O chestie hilara si penibila la Iohannis: l-a pus pe Cosmin Marinescu, actual consilier prezidential, dar fost consilier al Ministrului de Finanţe în intervalul decembrie 2012- februarie 2014, cand s-a eleborat mare parte a Codului Fiscal, sa explice de ce nu-i bun Codul la care chiar el, Marinescu, a lucrat. De Gaga.

  Codul Fiscal propus de Ponta, care are ca scop de baza reducerea semnificativa a fiscalitatii si a birocratiei fiscale, consecinta fiind faptul ca usureaza viata omului obisnuit si ajuta esential mediul de afaceri si dezvoltarea investitiilor.

  Noul Cod Fiscal este o actiune in interesul Romniei. Daca Iohannis actioneaza impotriva interesului general, ce rost mai are sa piarda timpul pe la Cotroceni?

  Sau exista o explicatie: pentru asta l-a pus presedinte „diaspora”, ori cum s-or numi serviciile alea pe Iohannis, ca sa saboteze economia nationala si interesele poporului roman. O explicatie sau si o constatare care se sustine prin probele produse de Iohannis zilele acestea.

  Il apuca alegerile din 2016 nesuspendat pe Iohannis?

  • voi, kaghebistii, visati la suspendari si la intoarcerea tarii spre rusia. voi vreti un cod fiscal iresponsabil care distruge sectorul IT si micii intreprinzatori pentru ca omoara PFA-ul. nu veti reusi pentru ca binomul sua-germania va va distruge definitiv. psd e mult mai slab si va fi nimicit. agentii moscovei intra in fibrilatii. sa mai bea votca sa le treaca. romania nu mai e colonia rusiei !!!!!

 2. cristoiu, basescu , ponta , pmp, udrea si psd fac front impotriva lui iohannis. inseamna ca neamtul a dat cu barda in inima Sistemului securist de dinainte de 89 . foarte bine, cu sprijinul americanilor DNA ii va trimite pe acesti viermi kaghebisti in puscarie

 3. Comportamentul antinational al lui Iohannis nu va lovi doar in poporul roman, ci si in ramele care formeaza „Noul PNL”, care se tarasc penibile si nevertebrate in spatele procentelor mari din sondaje „la incredere” ale lui Iohannis.

  „Noul PNL” are aceiasi comportare in relatia cu Iohannis ca vechiului PDL, partid dependent de Basescu ca tumora canceroasa de colon.

 4. @Bibi: nu stiu ce ai fumat, domnule! Dar vreau si eu! ;)

  • Lol,tare asta!poate a tras niste cipuerci,nu-ti recomand!

 5. Daca tot va drogati pentru Iohannis , nu ar fi bine sa-l puneti sa ceara lui Angela Merkel si datoria de 20 de miliarde de euro pe care are Germania sa ne-o dea , sau nu sunteti romani , sunteti doar postaci drogati ?

 6. Felicitari Perseverentul si Unu , cei mai de sus sunt drogati si injectati pentru Iohannis

 7. @ Bibi, ia fi atent ce spune Umberto Eco despre tine:

  Drama internetului este că “l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998