CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Cristoiu: Un scandal care ar fi putut zgudui din temelii regimul Iohannis

5 comentarii / 6353 vizualizări / 16 februarie 2016

Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, dezvăluie că Victor Ponta a fost trimis în judecată ca urmare a unui fals comis de DNA. DNA susține că nu-i adevărat. Cine minte?
Mă întreabă cineva de ce nu scriu despre scandalul ANAF versus Antena 3.
Răspund:
Întreaga operaţiune a ANAF mi se pare prea de spectacol mediatic (100 de agenţi ANAF descinşi la o televiziune de ştiri tocmai cînd aceasta transmitea în direct, pentru a-i înmîna o citaţie lesne de a fi adusă de un singur agent) pentru a nu suspecta alte ţeluri decît cele invocate de cei de la Antena 3 (vor să vîre presei pumnul în gură), dar şi decît cele invocate de Autorităţi (Nu facem altceva decît îndeplinim Legea).

O posibilă explicație a descinderii spectaculoase dinadins ar da-o nevoia Autorităților de a convinge opinia publică de la noi că s-a trecut la recuperarea prejudiciilor stabilite prin sentință judecătorească în cazul unui proces de corupție.
Orice alt debitor ar fi fost atacat de ANAF, n-ar fi stîrnit tărăboiul menit a atrage atenția că se îndeplinește, în fine, solicitarea Poporului ca închișii pentru corupție să plătească înainte de toate cu averile lor.

Totuși, cînd voi avea mai multe date, dar mai ales cînd voi vedea finalul Scandalului, mă voi pronunţa.
Pînă atunci îmi permit să oberv că scandalul a împins în umbră adevăratul Scandal, cel care, devenit temă a tuturor televiziunilor şi site-urilor, ar fi putut duce la zguduirea din temelii a regimului Klaus Iohannis:
Dezvăluirile lui Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, din interviul acordat luni, 15 februarie 2016, dimineaţa, site-ului economica.net.

În mod ciudat interviul a fost neglijat de presă.
Cel care s-a aplecat asupra lui a fost site-ul InPolitics. Sub semnătura lui Bogdan Tiberiu Iacob, site-ul publică articolul Acuzaţie halucinantă: DNA a minţit oficial în Scandalul Ponta-Şova.
Bogdan Tiberiu Iacob, o arhivă vie a gazetăriei din ultimii ani, reaminteşte că pe 17 septembrie 2015, DNA a dat un Comunicat prin care se anunţa trimiterea în judecată a premierului de atunci, Victor Ponta, în Dosarul Şova.

Comunicatul – ne atrage atenţia Bogdan Tiberiu Iacob, anunţa că:
„«ANAF s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei faţă de inculpatul Şova Dan-Coman şi cu suma de 51.321,80 lei faţă de inculpatul Ponta Victor-Viorel. În cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor»”.

Pe 1 octombrie 2015, premierul Victor Ponta îşi exprimă uimirea faţă de gestul ANAF:
„Pe 1 octombrie, aflat la Tg. Jiu, premierul Victor Ponta este solicitat de jurnalişti să comenteze gestul ANAF de a se constitui în parte civilă în dosar.
Ponta răspunde sec: probabil de frica DNA.
«Habar n-am! Eu nu ştiu, sincer, la ce s-a constituit ANAF-ul parte civilă, avînd în vedere că ANAF-ul mi-a dat act că ei au încasat toate taxele şi impozitele. Dar nu pot să-i întreb, pentru că fiind vorba de mine, nu pot să-i întreb. Atîta i-a dus mintea, să spună am încasat toate taxele… probabil de frică. Ştiţi şi dumneavoastră, toată lumea ştie că nu e nici un prejudiciu. Habar nu am, nu ştiu», a declarat Victor Ponta, conform Digi 24.”

Victor Ponta avea toate temeiurile să fie uluit:
Gestul ANAF dădea Dosarului raţiunea de a exista. (Ion Cristoiu – mai mult AICI)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Comunistul molfaitorul de rahat Cristoiu plange nonstop dupa stapanii sai mitomanul comunist penal Poanta si betivanul ipocrit Base! E durere mare in randul hotilor si spagarilor! :)))

 2. tristoiu sa ne linga c*iul.

  e penibil mosulica asta, la pensie cu el. tristoiu nu intelege ca vremea rusiei si a psd-ului a trecut, amandoua sunt in moarte clinica. sa le fie tarana grea!

  • Bai postacule, parintii tai stiu ca-ti castigi existenta din ingurgitarea rahatului? Nu ti-a ajuns un comentariu sa-ti versi dejectiile, ti-au trebuit doua sub porecle diferite.

  • Alex
   Cum tu ai o idee fixa cu rusii, pe langa cuvintele de duh, ai uitat sa mentionezi si ca sunt agenti rusi. Dar nu este timpul trecut, Sau la postarea asta stapanii ti-au zis sa nu scrii ca sunt agenti rusi?

 3. daca ponta e comunist atunci basescu ce e? dar johanis? comentariul lui Cristoiu e corect chiar daca are multe pacate!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998