CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Criza” la radio: sedinte de CA in Delta

0 comentarii / 1526 vizualizări / 23 august 2010

Criza economică își arată puternic colții în instituțiile statului: pentru a mai face oleacă de economie, proaspeții membri ai Consiliului de Administrație din Radiodifuziune au ales să țină ultima ședință nu la sediu, ci hăt departe, pe litoral și în Delta Dunării.

Mai precis, conform ciripiturilor unei păsărici bine informate, membrii CA ai Radio au plecat de joi, 19 august, pînă duminică seara, pe 22 august, cu președintele Demeter Andras în frunte, într-o deplasare prelungită pe traseul Constanța-Mamaia-Tulcea-Delta Dunării (transport cu vaporașul, cazare la hotel de patru stele), cu diurnă de secretar de stat, pretextul fiind derularea ședinței de consiliu. La care, oricum, nu s-a luat nicio decizie importantă, dacă nu punem la socoteală scandalul făcut de reprezentantul PDL, Mihai Voicu, cel care a răcnit să se aducă mai repede telefoane și laptopuri pentru dotarea distinșilor membri ai conducerii. E de la sine înțeles că activitatea de o ședință pe lună, prestată de membri CA, nu se poate derula în absența unui laptop. Faptul că radioul public suferă din cauza crizei economice e dovedit de foarte probabila tăiere a primelor de vacanță, deși acestea sunt prevăzute în contractul de muncă, dar e contrazis, pe de altă parte, de faptul că, de la instalarea noului CA, se fac de zor angajări de apropiați ai PDL, iar președintele instituției și-a tras un consilier de cinci stele, în persoana controversatului director al Operetei, Răzvan Dincă.

Nici la TVR lucrurile nu stau pe roze. Recent, vă informam că aducerea lui Mircea Radu la departamentul minorităților e, de fapt, doar un paravan, în realitate pregătindu-se de zor o mega-emisiune de divertisment, extrem de costisitoare, cu cel amintit drept protagonist. Ulterior, am mai aflat că licitația pentru noul format a fost cîștigat de o firmă căreia, se pare, i-au ieșit actele abia pe 19 august, după atribuire, patroană fiind fosta-viitoare producătoare a lui Mircea Radu, am numit-o pe Nicoleta Nae, iar sediul firmei este într-un apartament de două camere aprținîndu-i lui Mircea Radu. O încrengătură de interese care nu avea cum să nu trezească anumite suspiciuni în CA, astfel că viitoarea ședință se anunță cu scîntei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998