CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Cronica unor laude desantate: cu cit l-o fi platit PSD pe Timmermans?

4 comentarii / 5105 vizualizări / 2 martie 2018

De cîteva săptămîni, asistăm la verdicte nemiloase, apocaliptice, prin mass-media (mereu aceleași, e drept, dar nu puține) referitoare la soarta țării. E clar, ne apropiem de punctul terminus. România va înceta curînd să mai existe ca țară. Intrăm în furtună. A fost frumos, cît a fost, dar s-a isprăvit. Se pregătește lansarea la apă a statului oficial mafiot. Penalii vor instaura dictatura absolută. Nu-i de mirare că Frans Timmermans vine de urgență la București, ca să ne dea ultima împărtășanie.

Ciudățenie maximă, însă: în loc de asta, înaltul oficial european vine cu desaga plină de laude la adresa statului pînă la punctul în care aproape ne întrebăm cu ce l-o fi mituit guvernarea?

Iată cum sună, în principiu, semnalele de alarmă (finală) trase în ultima perioadă de vectorii de imagine ai sectei kovesiene:

Hotnews – Dan Tăpălagă dixit:

”Toader a aruncat România de pe harta UE. De azi suntem în mod oficial o țară problemă la Bruxelles, care va avea de gestionat un stat controlat oficial de un grup infracțional organizat denumit în mod abuziv partid. Aici nu este nimic ideologic, ca în Ungaria sau Polonia. Avem de-a face pur și simplu cu insucrecția penalilor, cu un ultim asalt al crimei organizate asupra statului. Impactul extern va fi distrugător, deja presa occidentală stătea cu ochii pe România, asociată tot mai des cu plutonul țărilor cu democrații eșuate(…) Începe o nouă isterie națională, vine încă un moment dificil. Cu execuția lui Tudorel Toader comandată de mafie, se întoarce poate ultima filă din scurta istorie pro-occidentală a României din vremea noastră(…) De azi, suntem o țară guvernată pe față de mafie, care l-a transformat pe ministrul justiției în avocatul ei. În mod oficial, ideologia la putere azi România nu este social-democrația, ci corupția ridicată la rang de virtute și de regulă socială.”

Digi 24 – CTP dixit:
„Totalitarismul începe cu controlul justiție(…) Această haită a domnului Dragnea, Tăriceanu și compania asta vor. Aici nu este vorba de Kovesi, nu este vorba nici de DNA, sau justiție, este vorba de reintroducerea unei ordini totalitare, deghizate în România, e vorba de un neoceaușism, adică controlul partidului asupra tot. E simplu ce vor oamenii ăștia: economia României să se bazeze pe furt din banii cetățenilor și din fonduri europene(…) Dragnea vrea controlul totalitar al acestei țări. Justiția este cuiul, e cea care blochează totalitaristmul”.

Facebook – Rareș Bogdan dixit:
”România moare puțin câte puțin. Politicul cu o incredere de sub 10% cotropește celelalte puteri.
Și uite așa cade o țară de pe hartă. Turcia, Belarus scrie pe noi. (Nici măcar Ungaria sau Polonia!) Nu e în regulă ce se întâmplă cu țara asta! Azi e DNA, mâine e SPP, poimâine Parchetul General, apoi SRI și apoi presa liberă și după asta ….izolat sau suspendat Președintele. Și GATA. S-a încheiat. Românie plai cu foi……dar și cu boi!”

Ziare.com: Ioana Ene Dogioiu dixit:
”Legați-vă centurile de siguranță, intrăm în furtună!”.

Exemplele ar putea continua nenumărate.
În seara prezentării raportului lui Toader, ziare.com titra mare, cu galben: ”Breaking News: Frans Timmerman vine de urgență în România!”

O mică precizare se impune: vizita lui Timmermans era programată o săptămînă mai tîrziu, deci nici vorbă de urgență.

Finalmente, zmeul de la CE a venit. A văzut. A declarat. A plecat.
De învins n-a învins, conform butadei cezariene, pentru că e clar că nici nu avea în gînd vreo bătălie.
Dimpotrivă.

Timmermans a venit cu tolba plină de laude la adresa României și a guvernării, încît a devenit de-a dreptul suspect.

Ce a spus prim-vicepreședintele Comisiei Europene?

Că în ceea ce priveşte MCV mai sunt multe lucruri de făcut, dar că acestea pot fi realizate până în 2019, motiv pentru care trebuie intensificate contactele între CE şi România.

„După părerea mea, toate acestea nu au de-a face cu Schengen. Acum este momentul oportun ca celelalte state să recunoască faptul că România este mai mult decât pregătită să devină partener în Schengen şi să fie parte din Schengen, din punct de vedere al accesului vamal şi la aeroporturi. Nu se poate formula o critică vizavi de gradul de pregătire al României. România este gata de Schengen şi România ar trebui să aibă dreptul de a deveni membru în spaţiul Schengen”.

????
După ce Olanda ne barează accesul în Schengen ani de zile vine un olandez de top și spune că suntem ”mai mult decît pregătiți”?

Timmermans a mai spus că România a „îndeplinit un miracol în ultimii 20 de ani” în ceea ce priveşte sistemul judiciar și că trecutul nu se mai poate întoarce.

„Ceea ce aţi făcut dumneavoastră cu sistemul judiciar este ceva nemaipomenit, magnific şi cred că am ajuns într-un loc unde nu mai există cale de întors. Ceea ce s-a făcut în România în lupta împotriva corupţiei este nemaipomenit şi trebuie să conlucrăm pentru a atinge acest dezidederat”.

Păi, în ultimii 20 de ani România a fost guvernată majoritar de ”penali” precum Năstase, Tăriceanu, Ponta ori oamenii lui Dragnea.

Oficialul european a admis că sunt și unele neîmpliniri, dar s-a grăbit să adauge că ele se pot remedia lesne:

„Nu suntem mulţumiţi apropo de progres, ci în unele sectoare chiar s-a înregistrat o stagnare, dar această situaţie se poate remedia. Dacă se reiau sau se continuă eforturile, dacă se intensifică această cooperare între sectoarele Guvernului, dacă se iau măsuri şi se valorifică experienţa, dacă se fac toate aceste lucruri atunci vom alerga şi pe ultima sută de metri a maratonului, dar dacă nu şi dacă există doar stagnare şi dacă mergem înapoi, eu voi face tot ce-mi stă în putere ca să împiedic acest lucru”.

Mai aflăm că direcția e bună, iar guvernanții sprintează spre linia de finiș:

”E ca și cum ați fi alergat la un maraton, iar acum sunteți la ultima sută de metri. Mesajul meu este să alergați în continuare. Sunteți aproape de final. Nu vă opriți. Și nu începeți să alergați în direcția opusă”.

”Chiar mi-a făcut plăcere ziua de azi, am avut niște discuții foarte intense, simt că există disponibilitate din ambele părți”.

Și le-a mai transmis ”penalilor” că pot, de acum, să-l contacteze oricînd direct, în numele unei colaborări cît mai fructuoase. (Interesant, avem un președinte care le-a interzis ”penalilor” accesul la Cotroceni și un înalt oficial european care le lasă numărul de telefon!)

A refuzat să critice fie și en-passant raportul lui Toader:
”Am fost informat cu privire la raport, l-am văzut, dar nu sunt un judecător în acest caz. Nu e treaba mea să spun că sunt informații corecte sau greșite”.

Dar ce ne facem, că România, se știe, e mama corupției internaționale?
Răspuns: ”Analiza asupra corupției trebuie să constituie parte integrantă a rapoartelor de țară pentru fiecare stat membru, nu există un stat membru în care să nu există corupție, nu scoatem în evidență România și Bulgaria”.

Ce să mai spunem despre cireașa pe tort?
”Sunt încurajat de întâlnirile de astăzi, fiindcă eu consider că atât la nivelul Parlamentului, cât şi la nivelul Guvernului există o voinţă puternică de a merge înainte, de a progresa”.

Cum adică, ”voință puternică de a progresa” la două structuri dominate de ”penali”???

Și lovitura finală pentru apocalipticii care văd, vorba lui Fukuyama, sfîrșitul istoriei, cel puțin în statul român:

„Nu există nicio ameninţare sistemică faţă de statul de drept. Aveţi un sistem judiciar puternic şi independent. Ce facem noi este să cooperăm şi să verificăm dacă se iau măsurile necesare şi încercăm să facem astfel încât toate aceste etape să fie parcurse cum trebuie”.

Și atunci, de ce a venit Timmermans?
O explicație simplă: ”Suntem aici să verificăm că lupta împotriva corupției nu ia o direcție nedorită”.
Și, din toate declarațiile sale, nu rezultă că acest lucru s-ar fi și întîmplat.

Trăgînd linie și adunînd, undeva pare a fi o eroare majoră.

Timmermans parcă trebuia să vină de la Bruxelles cu ușile-n cap și să dea de toți pereții cu Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu, cu Toader și cu toți cei care îndrăznesc să strivească, conform poetului, corola de minuni a DNA. Iar apoi să decreteze urbi et orbi că România e bună de exclus din UE, din vina penalilor.

În loc de asta, el a venit să mîngîie pe cap și să laude.

Cu ce l-a înmuiat PSD?
Cu portul Constanța?
Cu promisiunea sprijinului la șefia CE, anul viitor, Timmermans fiind virtual candidat pentru fotoliul suprem din partea socialiștilor europeni?

Dacă nu e valabilă niciuna dintre aceste variante, cineva, într-adevăr, ar trebui să-și pună centurile de siguranță, pentru că va intra în furtună. Exact cei care au anunțat apocalipsa. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: Capital.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. omul a fost in general rezonabil, cu exceptia ca magistratii sa se controleze intre ei, nu prea merge , nici justitia sa fie de capul ei fara nici un control politic, nu exista tara dezvoltata in care politicul e complet absent, in SUA, de unde luam atata lumina, procurorul general este si ministru de interne, in Germania a fost destituirea rapida a procurorului general de ministrul justitiei, iar in Franta ministrul este seful procurorilor!

  • Securiștii trebuie să se controleze între ei.
   La fel cum se controlează între ei și birocrații UE.
   Oricum UE nu va fi niciodată stat de drept, nefiind stat.

 2. Bre B.T.I., te citem, asa PSD-ist cum erai matale, aveai niste analize interesante. De la un timp, bag sama ca a inceput PSD-ul sa impuna reguli mai stricte, pt ca te transformi intr-o mica A3. Pacat…

  • Ia uite, gunoiaș securist, ministrul Justiţiei din Germania, Heiko Maas, l-a demis pe Harald Range, procurorul general federal al Germaniei în 2015.
   Ce părere are Securitatea ceaușistă? Când îți trimite scriptul, să nu uiți să-l urci și aici.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998