CSAT, refuz naucitor la cererea de demilitarizare a serviciilor: Avem nevoie de ele in razboi
12 comentarii / 6333 vizualizări / 13 aprilie 2022
CSAT a oferit un răspuns epocal unei întrebări fundamentale, care chinuie de ani de zile destul de mulți cetățeni, și anume de ce România e singura țară din UE care are servicii secrete militarizate, în pofida angajamentelor luate la integrarea în NATO și în uniune. Conform Consiliului, țara are nevoie de agenții secreți spre a fi trimiși în război, în caz de nevoie, mai ales în contextul ucrainean.
Legea suveranității, introdusă în parlament cu mai multe săptămîni în urmă de către un grup de parlamentari de la mai multe partide, are o prevedere de maximă greutate, conform căreia oamenii din SRI, SIE, SPP și STS ar urma să devină angajați civili, cu rang de funcționari publici, și nu militari ca pînă în prezent.
Acest lucru ar pune capăt unei situații nespecifice democrațiilor occidentale, în care toate serviciile secrete autohtone sunt militarizate, ceea ce conduce la o altă situație încă mai gravă, și anume implicarea de stricturi militarizate, precum STS, în procesele electorale.
”Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 privind securitatea națională a României se modifică după cum urmează: (1) La articolul 29, alineatele (1) și (2) se modifică și vor avea următorul cuprins:
(1) Serviciile de informații, contrainformații, pază, telecomunicații speciale și cele asimilate acestora se organizează exclusiv în sistem civil, angajații acestora devenind prin asimilare funcționari publici cu statut special, avînd dreptul de a se organiza în sindicate și de a fi cercetați de parchetele civile corespunzătoare” se arată, între altele, în propunerea legislativă, care mai prevede și modificări pentru legea fiecărui serviciu în parte.
Legea a primit zilele trecute – sub semnătura consilierului prezidențial Ion Oprișor – un aviz lesne de intuit, de la CSAT, adică profund indignat, dar e de-a dreptul spectaculos argumentul adus împotriva demilitarizării serviciilor.
”Intervenția legislativă asupra legilor de organizare și funcționare a unor instituții ale sistemului securității naționale, cu scopul demilitarizării acestora, este total inoportună, în special în actualul context de securitate și în antiteză cu Planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, dar și cu natura juridică și rolul acestor instituții în arhitectura statală, având în vedere urmatoarele considerente:
– prin efectivele acestora, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază constituie o importantă forță pentru mobilizare în cazul unei agresiuni armate;
– legile de organizare și funcționare a serviciilor stipulează că acestea au structură militară și fac parte din sistemul național de apărare.”
intelesul pct.1 din raspuns este corect in fapt. Sunt asa de multi membrii ai serviciilor si toti sub 50 de ani cand se retrag cu pensie speciala ca, la o adica, nu mai are cine sa lupte pe front . Asadar pentru a fi demilitarizate serviciile trebuiesc restructurate , micsorate ca numar de cateva zeci de ori ,etc. Lucru foarte greu de realizat daca nu imposibil tinand cont de faptul ca populeaza partidele in proportie apropiata de 100 %. Curios ca UE nu are nimic de spus in speta …
CIA e gluma pe lângă SRI. Ascultați la chioru ce spune de statul paralel
După ce au făcut praf România, serviciile secrete românești vor să demonstreze că mențin ordinea internă deosebit de fragilă în contextul declinului economiei. Nu perspectiva unui război îi sperie pe conducători ci riscurile unor reacții imprevizibile ale cetățenilor pauperizați.
Sau tu eşti primul care eşti praf? Praf şi muci de vreo 20 de ani!
Acuz toate serviciile secrete românești (SRI, SIE, DGIA,SPP și DIPI) pentru complicitate la distrugerea și falimenatrea României postdecembriste. Probez prin faptul că toți ofițerii din aceste servicii care au încercat să rostească adevărurile descoperite au fost destituiți și blamați public. Orice cadru activ care a descoperit o faptă de natură penală în timpul acțiunilor specifice serviciului, avea obligația să sesizeze organele de cercetare penală.
Tu nu probezi nimic („toţi ofiţerii… au fost detituţi“), iar acuzele tale sunt în toate direcţiile, la adresa oricui, nu doar a serviciilor la modul patologic. Precis ai, în „apărarea“ ta, vreun diagnostic psihiatric care îţi încurajează delirul. De ce nu demonstrezi ceva, cu subiect, predicat, fapte şi logică, în loc să latri la lună?
Păi ai uitat că în opinia ta și a lătrăilor din P.V. eram cu SRI? Sau ți-ai schimbat părerea?
Cu cine dracu se ceartă Vasilică Militaru? Ăsta are mai multe identităţi schizofrenice şi le pune să vorbească pe rând sau să se certe între ele? Tare de tot, nene! Ăsta are un fix cu serviciile? E cu buba la cap?
„Militaru – Neamul Românesc“ (care arată a mujic rusnac, nu a român sau alt neam) se ceartă cu Vocea Poporului (Peoples Voice), care-i zice că era cu „serviciile“ la produs (iar el se simte abandonat şi-şi zice că n-ar mai fi, dupa ce si-a ratat ultima misiune), cu Potential Victim (cu ăia de-i atacă el întruna, mai ales în capul lui, unde aude şi vocile), cu Partidul Verde şi cu Pula Vacii (P.V.)!
Bine ca avem un ministru al apărării care este ne-militar, un ageamiu, bun de trimis la cenaclu. Singurul criteriu – servilismul. Si servitutea, ii lasam pe toti sa treaca pe la noi si peste noi. Serviciile vor sa fie miltare ca sa beneficieze de regim si statut special, de fonduri banesti mari, ca sa isi dea importanta si prin asta, considera ei ca se impun. Niste lichele si tradatori de tara.
[…] Dincolo de faptul că CSAT aduce un argument de-a dreptul infantil la al doilea punct, mai pe românește legea nu poate fi modificată pentru că așa prevede ea, e spectaculos, cum spuneam, argumentul principal.Sereiștii nu pot deveni civili pentru că țara are nevoie de ei pe front. Punct. Restul statelor civilizate ale lumii se pot dispensa în război de oamenii CIA, FBI, BND, MI6, DGSE etc. România, nu!Mai ales în actualul context de securitate, cu referire, probabil, la conflictul din Ucraina declanșat acum 50 de zile, față de cei 32 de ani de cînd serviciile noastre sunt militare. Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]
Fiind militari, vor asculta de ordinele primite
La ce au făcut, astora le tremura chilotii pe ei( ma refer la toată gasca asta ce conduce România pe fata sau ascuns)
Asa a crezut și Ceausescu