CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Cu carul înaintea boilor

0 comentarii / 656 vizualizări / 3 mai 2023

Rotativa a început să se miște. Cele trei partide au intrat în linie dreaptă în materie de negocieri. A început numărătoarea inversă. Se negociază la greu cele mai importante poziții în noul guvern. Ceea ce lipsește însă cu desăvârșire este bilanțul.
Menținerea unor miniștri pe funcție presupune o evaluare prealabilă a acestora. Nu există, cel puțin oficial și public, nicio evaluare. Cetățeanul, care mai devreme sau mai târziu va trebui să plătească și să astupe găurile produse de ultimele trei guverne, s-ar cuveni să fie informat asupra identității celor responsabili. Cine a produs găurile în buget și cu susținerea cui?
Fără o corectă evaluare a rezultatelor bune și a eșecurilor este cu neputință să justifici de ce, pe tabla de șah a Executivului, muți piesele într-un anumit fel. Cumva negocierile care sunt acum în toi se fac în orb. Cu ochii legați. Și cu mare fereală față de opinia publică.
În al doilea rând, insist asupra unei solicitări cât se poate de legitime. Trebuie făcut bilanțul. În raport cu ce? Simplu: în raport cu programul de guvernare. Care a fost trecut prin Parlament. Și care, prin urmare, a devenit nu numai legea părților implicate, respectiv a celor trei partide din coaliție, dar și angajamentul celor care au guvernat față de cetățenii țării. Este tot o lege care trebuia respectată. Unde și de ce și de câte ori a fost încălcată? Și de către cine? Fără bilanț, fără să tragi o linie, nu poți să mergi mai departe și să nu calci strâmb. O înșelătorie generează următoarea înșelătorie. De aici și titlul acestei scurte analize. Dacă pui carul înaintea boilor, în loc să mergi înainte, riști să o iei înapoi.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998