CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cu dedicatie pentru Vanghelie – ”Legea Ferentari”, o afacere politica dubioasa

2 comentarii / 3179 vizualizări / 10 iunie 2014

Traian Băsescu a promulgat azi o lege scandaloasă propusă și adoptată de majoritatea pesedisto-uneperistă în parlament prin care se înființează un organism dubios, greu de încadrat juridic, numit ”Fundaţia „Proiect Ferentari”, despre care se afirmă că este cu dedicație pentru primarul Marian Vanghelie și ar fi una menită să asigure un control electoral deplin al PSD asupra comunității romilor.

Fundaţia „Proiect Ferentari” este o struțo-cămilă și o bizarerie juridică, după cum a numit-o opoziția: deși pare ONG și e declarat drept apolitică, ea este aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului și are conducerea desemnată de guvern și parlament. avînd ca obiective, între altele, ”implementarea de investiții în zona Ferentari/Rahova din Bucureşti şi în zonele ulterior identificate ca posibile beneficiare din ţară, prin programe anuale de investiţii, prezentate şi aprobate la începutul fiecărui an”.

Încă de la prima adoptare în parlament, legea a fost contestată vehement atît de către opoziție cît și de societatea civilă.

APADOR-CH, spre exemplu, avertiza că prin această lege este propusă înfiintarea unei suprastructuri deghizată în fundație de utilitate publică și care ar urma să se ocupe de tot ceea ce este relevant pentru romi, făcînd ca instituțiile publice responsabile, în frunte cu Agenția Națională pentru Romi și ministerele relevante, să devină secundare și fară obiect de activitate. ”Cu alte cuvinte de bunăstarea cetățenilor români se ocupă instituțiile statului, excepție cetătenii români de etnie romă de a căror bunăstare ar trebui să se ocupe o Fundație” afirma organismul amintit.

Suspiciunea noastră majoră față de aceasta lege este că rolul acesteia este să transfere responsabilitatea guvernamentală față de romi către o organizație de tip nonguvernamental însă creată de guvern, guvernată de interesele financiare a artizanilor acestei legislații, printre care senatorul și consilierul primului ministru pe problematica romilor, muzicianul Damian Draghici” mai arăta APADOR-CH.

Rezerve serioase față de lege au mai avut și Consiliul Legislativ, și președinția, care a refuzat promulgarea, retrimițînd-o parlamentului.

Finalmente, mașinăria de vot pesedistă a învins, cosmetizînd doar un pic proiectul, iar președintele a fost nevoit să promulge o lege facută, după cum au avertizat parlamentarii PNL și PDL, cu dedicație pentru sectorul 5. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Would love to hear this lecture, but am a bit far aflied, so to speak. Grew up on their campus though, and have great expectations for their future. I know it will be a great evening.

  2. It is appropriate time to make some plans for the fuutre and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998