CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Cu două treimi din Parlament, regimul PNL-PSD nu e capabil să facă bugetul pe 2023

4 comentarii / 2012 vizualizări / 5 decembrie 2022

Guvernul PNL-PSD, cu susținere parlamentară de două treimi, a depășit cu 50 de zile termenul legal limită la care trebuia să trimită bugetul pe 2023 în parlament, dar deocamdată proiectul nici măcar nu e finalizat.

Ce prevede Legea finanțelor publice nr.500/2002:

”Art. 35. – (1) Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor, pe care le depune la Guvern până la data de 30 septembrie a fiecărui an(…)
(4) După însuşirea de către Guvern a proiectelor legilor bugetare şi de buget, prevăzute la alin. (1), acesta le supune spre adoptare Parlamentului cel mai târziu până la data de 15 octombrie a fiecărui an.

România anului 2022 e condusă de o alianță politică uriașă, de cca.60% pondere parlamentară.
Practic, nu există opoziție care să-i bage bețe-n roate.

Suntem în 5 decembrie, la 50 de zile după data limită la care bugetul trebuia trimis spre adoptare în parlament, unde avea condiții să treacă ultra-rapid.
Nu doar că proiectul nu e finalizat, dar aflăm de la premierul Ciucă despre diverse propuneri care urmează să fie analizate în viitor și introduse în bugetul pe 2023. Ni se promite de la nivel înalt că va fi gata pînă la Crăciun.

Concluzie îngrijorătoare: Guvernul României nu poate trece bugetul prin parlament în condițiile legii nici măcar cînd are două treimi susținere parlamentară. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. „nu e capabil să facă bugetul pe 2023”

  -„legea bugetului”
  singurul temei de existenta a Guvernului.
  (legea nu se applica oricui
  aviz fraierilor)

 2. & Guvernele Iohaniste PNL=PSD-UDMR, de după Băsescu și Boc și „Poanta”,?
  Ludovic Orban, „Câț Câțu Florinel”, „Ciucă erectus”, ?

 3. &Viorica, Dacianu’, Grindeanu, Tudose, ?

 4. Unde sunt cele 50 de miliarde de euro imprumutate de Citu, pentru care datoria Romaniei a crescut de la 30% la 50% in mai putin de 2 ani?

  Cumva la Ucraina?

  De aceea Ucraina nu critica Romania cu nimic, dar injura cu spume Germania, Franta, Canada, Austria, Elvetia, Norvegia, Suedia, Spania, Turcia etc, tari pe care Romania nici nu ar visa sa le critice din statutul ei de colonie sclavizata?

  Unde sunt cele 50 de miliarde ??????

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998