CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Cu neamtul i-am batut pe italieni: Iohannis ”maninca” un guvern la fiecare 10 luni

4 comentarii / 3138 vizualizări / 5 februarie 2020

Guvernul Ludovic Orban a fost demis, azi, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR fiind votată de 261 de parlamentari, adică cca.57% dintre aleși. În următoarele zile, în România se va pune pe tapet desemnarea celui de al șaptelea guvern din epoca Klaus Iohannis. Una care se aseamănă, sub acest aspect, cu cea a regilor din dinastia Hohenzollern, cu deosebirea că regulile constituționale de atunci erau cu totul altele.

Din data de 21 decembrie 2014, de cînd Klaus Iohannis a depus jurămîntul de președinte, au trecut pînă azi 1872 de zile în care el a condus România.
De atunci, s-au perindat la cîrma guvernului 6 premieri: Victor Ponta, Dacian Cioloș, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă și Ludovic Orban.
În cîteva zile în vom avea pe al șaptelea și, posibil, pe al optulea.
În caz de anticipate, în 3-4 luni îl vom avea pe al nouălea.

Scandalagiul și conflictualul Traian Băsescu, spre comparație, a schimbat patru premieri în 10 ani.
Matematic, fără ceea ce va fi de aici înainte, rezultă că durata medie de viață a unui guvern sub președinția lui Iohannis a fost de 312 zile, adică cca.10,4 luni.
Instabilitatea din România bate recordurile italiene – cea mai agitată țară europeană în plan guvernamental – unde doar în a doua legislatură de după război, între 1953-58 s-au mai perindat 6 premieri diferiți.

Sigur, nu e Klaus Iohannis vinovat în mod direct de toate schimbările de guvern, dar e sigur că el a stimulat și a încurajat din toate forțele climatul de instabilitate care se înregistrează în ultimii cinci ani.
În locul unor atitudini raționale, cumpătate, care să consolideze guvernarea și să medieze conflictele politice, președintele a făcut totul pentru a zgîlțîi schelele și a dărîma toate construcțiile.
Nu singur, ci cu sprijinul neprecupețit al serviciilor din dotare. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. cat timp psd era gata sa scoata romania din ue si sa o puna pe tava lui vladimir putin, iohannis a trebuit sa intervina

    • Ba Asr,cele 25 de ordonante din noaptea de 4 unde duc Romania?Suferi de colon iritabil ca emani un iz sulfuros.

    • nu te doare?

  2. „Cel ce a acceptat sa fie vierme, sa nu se planga cand e strivit”
    (N. Iorga)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998