CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cu partidul mort in fasa, Ciolos incepe sa vorbeasca de liste comune cu USR

4 comentarii / 3357 vizualizări / 29 noiembrie 2018

”Una peste alta, la cum se derulează evenimentele ar trebui să ne așteptăm la una dintre următoarele variante: fie justiția mai trage de timp cu legalizarea MRÎ pînă trec alegerile, fie, sub același pretext al tărăgănării, vom asista la o intrare, în ajunul alegerilor, a lui Cioloș & comp într-un partid gata făcut, precum USR, ceea ce ar oferi un argument bun pentru un eventual scor sub așteptări: ”am avut prea puțin timp să ne armonizăm”. Totul pentru ca electoratul să nu observe crudul adevăr: acela că marea speranță Cioloș s-ar putea să aibă mai puține procente reale de vot decît are litere sigla MRΔ.

Scriam asta pe 5 noiembrie, într-un material, iar acum lucrurile încep să se limpezească în direcția sugerată de noi.
Mai exact, Dacian Cioloș tot nu are partid, dar a început să vorbească public despre varianta participării în alegeri la pachet cu USR.

Marți seară, la Bruxelles, în cadrul unei dezbaterii cu tema „Decizii cruciale pentru România în 2019”, întrebat dacă are intenția să participe pe liste proprii sau în alianță cu USR la alegerile europarlamentare, fostul premier a răspuns:

„Dacă vom decide să mergem pe liste comune, o să o facem dacă vom considera că este modalitatea cea mai bună pentru a atrage cât mai mulți susținători pentru un proiect politic comun. Înainte de a lua decizia asta, vom discuta – și am început deja – despre obiective politice comune. Nu o să mergem pe liste comune doar de dragul de a avea cât mai mulți europarlamentari, ci ca să putem oferi românilor o alternativă politică”.

A mai rămas un singur pas de făcut: în absența propriului partid, oamenii lui Cioloș se vor înscrie curînd în masă în USR și drumul e deschis. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Ciolos, un alt produs de laborator.

  2. Important este ca liderul unui partid politic influent, cat de cat, sa fie cunoscut de lumea buna care conteaza, sa fie primit la club. Sau sa fie frecventabil, cum se zice pe la noi, de parca s-ar inghesui politicienii occidentali in Romania dar n-au la cine sa traga.
    Nu conteaza ca-l cheama Ciolos, Corina Cretu, Barna sau whatever. Ce mi-e Mississippi, ce mi-e Pissimmissi, tot un dreac. Important e sa nu fie Calmatui, Dambovnic sau Vedea.

    • Mai important ar fi, dacă-s ciobani securști ca Ciolos sau ca Barna, să nu-i expui prea mult înainte de alegeri. Mobilizezi ăia 2% ai PSD, și se prind până și dreptacii dezinformați.

  3. Poate ca sloganul „mai rasfirti baieti, mai rasfirati” nu mai este de actualitate. Acum spunem: mai adunati, baieti, mai adunati!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998