CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cu rachetele stam bine. Cu tevile de apa stam mai prost!

6 comentarii / 3338 vizualizări / 19 iulie 2018

Martie 2018. Premierul Viorica Dăncilă, discurs susținut la congresul PSD: ”Vreau să vă prezint principalele 100 de măsuri pe care le vom lua în acest an, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire”.

Între promisiunile prim-ministrului se numără:

Finalizarea a 1471 km de conducte apă și canal
Finalizarea a 2157 km de drum județean și comunal
Program de conectare a 11.000 locuințe izolate la rețeaua de energie
Programul antigrindină
Finalizarea a 204 km de diguri, consolidări de maluri și albii de râu
2210 obiective de alimentare cu apă și canalizare
Recepționarea a 60 de km de autostradă
Recepționarea a 136 km de cale ferată
Construcția reactoarelor 3 și 4 Cernavodă
Program de dezvoltare a stațiunilor balneare
Banca de Dezvoltare Română
Fondul Național de Dezvoltare
Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții
Finalizarea a 92 cămine culturale și a 6 bazine de înot
Și multe altele….

Pesediștii din sală apaludă furtunos și se declară strîns uniți în jurul premierului.

Iulie 2018. O avarie la o singură conductă de apă, instalată acum 7 ani pe bani grei, lasă Bacăul de șase zile fără apă.

200.000 de oameni stau la cozi pentru cîțiva litri de apă potabilă în cele 11 puncte de distribuție. Alte 40 de puncte distribuie apă pentru spălat. Mulți cetățeni cară apa cu taxiul. Pompierii o livrează cu tulumba. În spitale se anulează operațiile. Conducta avariată sîmbătă e peticită, dar marți crapă iar. Informația e ținută ascunsă o perioadă, pînă se recunoaște public adevărul. Se promite că pînă la finele săptămînii criza e deplin rezolvată. Apar zvonuri prin oraș că anumite zone privilegiate au apă, grație unor șmenuri tehnice ale administrației.
În plină caniculă, un mare oraș al României se luptă o săptămînă cu lipsa celui mai important element necesar supraviețuirii.
După cinci zile, mulți băcăuani ies în stradă să protesteze.
Guvernul tace.
Dragnea și PSD tac.
Președinția tace,
Opoziția centrală tace.
Opoziția locală cere, timid, demisia primarului pesedist.
Greii pesediști locali organizează rapid o ședință și se declară solidari cu primarul.
Primarul amenință cu plîngeri penale.
Regia de apă livrează promisiuni.
Orașul continuă să se usuce de sete.
La radio, ministrul Apărării ne anunță, vesel, că urmează achiziții pentru bateriile de coastă de sisteme de lansatoare de rachete, rachete antinavă, sisteme de rachete Patriot, sisteme de rachete Hymars, 227 de transportoare blindate Piranha șamd.
Ne-am mai liniștit.
Cu rachetele stăm bine.
Doar cu țevile de apă ar mai fi ceva probleme. (B.T.I.)

foto: Desteptarea.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. plus o amnistie fiscala, ca e prea multi bani pe piata… wadafuck!

 2. In data de 08 Noiembrie 2016, un bulevard cu 5 benzi din centrul orasului japonez Fukuoka (1,6 mil. locuitori) s-a prabusit pe intreaga sa latime, pe o lungime de cca. 30 m. si s-a creat o gaura de peste 15 m. adancime, care s-a umplut imediat cu apa aflata pe tevile de alimentare cu apa si canalizare.

  Faptul s-a datorat unor lucrari care se efectuau in subteran in zona respectiva la o linie de metrou, si a condus la intreruperea in zona centrala a: energiei electrice, energiei termice, alimentarii cu apa, telefoniei, internet/cablu TV, canalizarii, etc.

  Toate (!!!) utilitatile au fost repuse in functiune in mai putin de 48 de ore (!), iar INTREAGA lucrare a fost gata inainte de a se implini 7 zile de la eveniment. Filmarea intregii interventii (adica DOVADA, cum ar veni) este disponibila la accesarea urmatorului link: https://www.youtube.com/watch?v=fnXNefDarjM

  Orice comentarii sunt, probabil, de prisos…

 3. Bacăul l-a avut primar mai mult de un deceniu pe liberalul Stavarache. S.C. CRAB S.A. nu ține de PSD. Consiliul local a aprobat bugetul pentru achizitionare/distribuire apa potabila.
  Înțelegerile încheiate de Securitate cu CIA nu au legătură cu PSD. Amintește-și că Ponta, în calitate de prim-ministru, vorbea despre alocarea a 2% din PIB pentru fier vechi. Iohannis, înainte de a răgăi în public în urma votului, a stabilit în CSAT și a trimis către Parlament documentul privind alocarea celor 2% din PIB pentru fier vechi.
  Deci, dacă nu-ți place România, uită-te unde trebuie, la Securitate.

 4. Corect! Avem rachete, avem internet de mare viteza, inclusiv la sate, dar avem localitati cu duiumul fara curent electric si fara canalizare. Pai astea erau obiectivele socialismului multilateral dezvoltat. Acum in capitalism, situatia a ramas la fel???

 5. pai , bre, daca psd a taiat finantarea pentru ca ii trebuie bani pentru pensiile speciale si pentru pomeni, nu mai ramane nimic pentru bacauani

  • Ce treabă are bugetul local cu regia de apă și cu banii guvernului?
   Prost de prost ce ești!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998