CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cu unii muma, cu altii ciuma: Nastase bate obrazul UE pentru condamnarile sale

0 comentarii / 1879 vizualizări / 20 decembrie 2013

Fostul premier Adrian Năstase, care își așteaptă peste cîteva zile sentința în dosarul Zambaccian, ce l-ar putea retrimite la închisoare, atacă extrem de tăios Uniunea Europeană, pe care o acuză, practic, că oferă sprijin politic contra-cost în cazul unor procese politice.

Într-o postare pe blogul propriu în chiar ziua ultimului termen de judecată, Năstase face o paralelă între cazul său și cel al fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko, aflată în închisoare și a cărei eliberare este cerută cu insistență de UE, de ani de zile, cancelariile europene considerînd-o o victimă politică a actualului lider de la Kiev.

”Evident, daca miza acuzatiilor a fost politica, atunci scopul a fost tot politic. S-a dorit eliminarea mea din viata politica. Acest obiectiv a fost atins prin faptul ca timp de doua cicluri electorale am fost hartuit in diverse feluri si obligat sa ma ocup de citirea dosarelor, discutii cu avocatii si prezenta la tribunale. Nu mai pun in discutie experienta penitenciarului. Functioneaza mai bine viata politica romaneasca fara mine? Nu eu voi raspunde la aceasta intrebare. Sa adaug, totusi, un gand al unui intelept: “Cand unul zideste si altul strica, ce folos au, fara numai ca se ostenesc?”Stiu ca, in continuare, ii incurc pe multi. Stiu, de asemenea, ca daca as fi facut parte din PPE si as fi semnat contracte cu Gazpromul, precum fostul premier al Ucrainei, as fi avut, probabil, mai mult sprijin international in bataliile mele interne. Nu pot decat sa constat, cu tristete, acest lucru” afirmă Năstase, pe blog, neuitînd să precizeze că el este cel care a ”imblanzit” pentru prima data raporturile tarii cu institutii financiare internationale, a ajutat la intrarea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998