CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cui i-e frica de tandemul Ponta-Antonescu?

0 comentarii / 1771 vizualizări / 23 decembrie 2011

Nu e zi de la Dumnezeu in care goarnele regimului Traian Basescu sa nu ii atace pe liderii USL. Ba pe Ponta, ba pe Antonescu. Sau pe amandoi, simultan. In general, critica vizeaza faptul ca acestia distrug credibilitatea propriilor partide. Si compromit victoria lor in alegeri. Gonacilor de serviciu le urmeaza artileria grea a liderilor PD-L. Ca sa nu mai vorbim de Presedintele Traian Basescu, care este zi si noapte ingrijorat de destinul politic al sefilor PSD si PNL. De unde atata “tandrete”? In definitiv, de ce sunt atat de preocupati actorii politici ai regimului Basescu si slugile lor de soarta opozitiei? Se gandesc ei oare ca, daca opozitia nu castiga pentru ca liderii acesteia fac greseli, Romania intra in derapaj? Au avut cosmaruri pentru soarta tarii?
Oricat de yesman ar fi vreun fan USL, fie el reprezentant al ONG-urilor sau al presei, nu poate contesta faptul ca aceasta alianta a opozitiei savarseste greseli. Aproape zilnic. Iar din cand in cand greselile sunt grave. Unele, poate, sunt de neiertat. Ele se datoreaza fie orgoliului unor lideri, fie pripelii unor “specialisti” ai PNL ori PSD, fie cartitelor, nu putine, care actioneaza in interiorul aliantei. Toate erorile, indiferent ca sunt mari sau mici, creeaza o anumita stare de degringolada in randul sustinatorilor USL. Si, cu toate acestea, USL, in loc sa scada, creste.
Cresterea USL in toate sondajele, indiferent de ce institut sunt facute, indiferent cat de publice ori de confidentiale sunt si in ciuda greselilor facute de multi dintre liderii celor doua partide plus PC, ne arata cum stam cu trendul. De fapt, exista doua trenduri. Un trend al puterii. Si un trend al opozitiei. Societatea este mai divizata decat oricand. Puterea face greseli. Dupa greseli. Opozitia face si ea greseli. Dupa greseli. Si cu toate acestea, ce observam? Ca puterea are o credibilitate din ce in ce mai mica.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998