CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Culcer: ”TVR e o institutie stalinista, demisionez si plec!”

0 comentarii / 1346 vizualizări / 2 februarie 2012

Jurnalista Rodica Culcer a decis să părăsească de tot postul public de televiziune, renunțînd și la postura de realizator, după ce a fost demisă de la șefia redacției Știri/Sport. Într-o postare pe blogul propriu, ea însoțește acest anunț de o serie de acuzații grave la adresa fostului loc de muncă, pe care îl numește o instituție bîntuită de spiritul lui Stalin, în care se practică cenzura știrilor și alte fapte extrem de grave.

”Deoarece presedintele-director general al SRTV a decis sa puna imediat in aplicare o decizie a Consiliului de Administratie despre care el insusi a scris ca “nu se incadreaza in prevederile legale”; deoarece aceasta decizie este o cedare in fata presiunilor politice din partea USL, exercitate direct de liderii politici, de reprezentantii lor in CA, de toata organizatiile media stapanite de Dan Voiculescu, de “sindicatele” afiliate domnului Voiculescu si de diferite persoane cu dosare penale si pretentii de revolutionari – am decis sa demisionez din TVR, parasind si postul de realizator. Am intrat in TVR in 2005 printr-un concurs profesional, plec in 2012 in urma unei epurari politice. A fi ramas ar fi insemnat legitimarea propriei mele executii politice din partea unui CA in care majoritatea actuala (PSD-PNL-UDMR-minoritati-angajati) este preocupata de cenzurarea politica a stirilor, de organizarea intereselor personale ale membrilor sai si aproape deloc de situatia financiara a institutiei, care a ajuns pe lista primilor 10 mari datornici ai statului.

Ma despart cu tristete de colegii mei de la Stiri si de la Sport. Intr-o institutie in care prezenta la lucru este o chestiune de optiune personala, cei mai multi dintre ei muncesc cu pasiune, fara sa se uite la ceas, si realizeaza un serviciu public de certa valoare. Sper ca plecarea mea sa-i elibereze de obsesii pe membri noii majoritati a CA si sa-i determine sa-i lase in pace pe jurnalistii de la Stiri. Tare ma tem insa ca nu va fi asa. Stalin vegheaza!” conchide ziarista. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998